Burgemeester van Ieper is besmet met het coronavirus

De burgemeester van Ieper, Emmily Talpe (Open VLD), is besmet met het coronavirus en moet minstens 7 dagen in quarantaine. Ze kan wel nog blijven doorwerken, want ze heeft geen ernstige symptomen.

Burgemeester Talpe liet zich testen, nadat ze zaterdag merkte dat ze niks meer kon ruiken of smaken. Gisteren bleek de test dan positief. Iedereen die de voorbije dagen met haar in contact is geweest, wordt verwittigd door de contactopsporing.

"Hoe of waar ik besmet ben geraakt, is me een raadsel", zegt de burgemeester op haar eigen Facebookpagina. "Ik volg de richtlijnen zo nauwgezet mogelijk, maar dat maakt je niet immuun. Het bewijst nog maar eens hoe gevaarlijk het virus is."

(Lees hieronder de Facebookpost van de burgemeester)

Meest gelezen