"Chokotoff-legende" ontploft: in één maand meer gouden wikkels ingestuurd dan afgelopen jaren samen

Chocoladeproducent Mondelez in Mechelen heeft in een maand tijd ruim 100 chokotoffwikkels met een gouden lijntje binnengekregen. "Vroeger kregen we een of twee brieven per maand. Sinds jullie radio-uitzending loopt het storm", zegt Annick Verdegem van Mondelez op Radio 2 Antwerpen.

Zit er een gouden lijntje onder de wikkel van je chokotoffsnoepje? Die vraag houdt Vlaanderen sinds een maand bezig. Half december getuigden Jurgen Creyf en zijn zoon Louis op Radio 2 Antwerpen over de vondst van het mythische gouden lijntje. "Ik denk dat iedereen naar jullie uitzending geluisterd heeft want de afgelopen maand zijn er ruim 100 chokotoffwikkels in onze brievenbus gevallen", zegt Annick Verdegem van Mondelez, het moederbedrijf van Côte d'Or. 

De legende komt uit de jaren 50 toen iemand een gouden lijntje vond en de dag daarna de lotto won

Annick Verdegem, Mondelez

Oorkonde en extra snoep

Tot voor kort vielen er bij Mondelez in Mechelen elke maand één tot twee brieven in de bus van mensen die een gouden lijntje gevonden hadden. "Dat aantal is dus spectaculair gestegen. Maar mensen moeten niet ongerust zijn. De gelukkigen krijgen van ons nog altijd een oorkonde en een nieuwe zak Chokotoffs", zegt Verdegem in "Start je Dag". "De voorwaarde is dat we het papiertje echt fysiek opgestuurd krijgen. Een foto is niet genoeg. Wie prijs heeft kan zijn wikkel opsturen naar Mondelez, Stationsstraat 100, 2800 Mechelen."

Meest gelezen