Videospeler inladen...

Drie doden bij botsing tussen trein en auto in Herne, geen van hen had een rijbewijs

In Herne zijn drie jonge mannen in een auto omgekomen bij een botsing met een trein. Het ongeval vond plaats op de spoorwegovergang op de Edingsesteenweg en volgens de eerste informatie was de overweg gesloten. Geen van de drie inzittenden van de auto had een rijbewijs.

De drie mannen die gisteravond om het leven zijn gekomen toen hun auto in Herne werd aangereden door een trein, zijn drie mannen uit Edingen: één van hen was 21, de twee anderen 18 jaar oud. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Wie van de drie aan het stuur zat, is nog onduidelijk. Wel had geen van hen een rijbewijs, aldus nog het parket. 

De drie inzittenden droegen geen veiligheidsgordel en werden uit het voertuig geslingerd.

Het ongeval gebeurde maandagavond omstreeks 21.30 uur aan een overweg op de Edingsesteenweg in Herne. Het parket heeft een verkeersdeskundige, wetsdokter en het gerechtelijk lab aangesteld om ter plaatse te gaan, en heeft de camerabeelden van een tegenoverliggend benzinestation laten nakijken.

Op het moment van het ongeval zaten ongeveer 25 mensen in de trein.  Zij werden met een bus geëvacueerd. Er werden vervangbussen ingelegd tussen Aat en Edingen.

Bekijk beelden van de plaats van het ongeval: (lees eronder verder)

Videospeler inladen...

Uit eerste informatie blijkt dat de auto mogelijk een slalom heeft gemaakt, maar het onderzoek moet nog uitwijzen wat er juist gebeurd is

Frédéric Petit, Infrabel

Frédéric Petit van Infrabel meldt dat de spoorwegovergang gesloten was, het belsignaal klonk en het rode licht werkte toen het ongeval plaatsvond. Dat blijkt ook uit de beelden. 

"Uit deze beelden en het onderzoek van de deskundigen blijkt dat de slagbomen al 9 seconden naar beneden waren en de rode lichten duidelijk in werking toen het voertuig aankwam", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. 

"Het voertuig vertraagde, maar reed dan toch tussen de slagbomen. De trein reed op dat moment ongeveer 70 km/u, het voertuig is een 200-tal meter verder tot stilstand gekomen."

Sinds 5 uur vanmorgen kunnen beide sporen in Herne weer gebruikt worden. Het treinverkeer kan in de ochtendspits dus normaal verlopen.

Meest gelezen