Edegem legt alle buitenschoolse activiteiten stil: "Alles doen om verspreiding Britse variant tegen te gaan"

De gemeente Edegem heeft beslist om voorlopig alle buitenschoolse activiteiten stil te leggen. De maatregel geldt tot en met zondag 24 januari en komt er nadat 2 scholen moesten sluiten na besmettingen met de Britse variant van het coronavirus.

De Britse variant van het coronavirus lijkt nu ook zijn opmars te maken in ons land. In Edegem en Kontich blijven 2 scholen vandaag gesloten omwille van enkele besmettingen met die variant. Het gemeentebestuur wil geen enkel risico nemen en schort nu ook alle buitenschoolse activiteiten een week op. "Enkele clubs hadden ons gisteravond al laten weten dat ze hun trainingen of samenkomsten zouden stopzetten. Wij vinden dat een goed initiatief en willen deze lijn nu verder trekken", vertelt burgemeester Koen Metsu (N-VA).

De voetballertjes waren ons zo dankbaar dat ze nog konden komen trainen, maar gezondheid gaat boven alles.

Christophe Vandamme van voetbalclub 'Ik dien'

Voor de vele verenigingen was dat geen gemakkelijke beslissing. "Uiteraard willen we dat iedereen gezond blijft. Maar we merkten dat veel spelers en ouders ons de afgelopen maanden zo dankbaar waren dat ze toch nog konden komen voetballen", zegt Christophe Vandamme van voetbalclub 'Ik dien' uit Edegem.  "Op die manier hadden ze toch nog beweging en een beetje sociaal contact. Toch is deze beslissing nodig om het virus in de kiem te smoren", aldus Vandamme. Bij 'Ik dien' zullen nu 250 jeugdspelertjes niet meer kunnen voetballen.

In Kontich zullen ze de jeugdactiviteiten hoogstwaarschijnlijk niet stopzetten. Daar gaat het over besmettingen in een middelbare school. "Voor die leerlingen gaan nu al geen activiteiten meer door. We wachten de testresultaten af en kijken morgen dan of extra maatregelen nodig zijn", zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA).

Meest gelezen