Fietser wordt slachtoffer van zinloos geweld in Brussel

Een fietser is afgelopen vrijdag slachtoffer geworden van zinloos geweld op de Adolphe Maxlaan in Brussel. Hij houdt aan het incident een blauw oog en twee gebroken tanden over. De fietser heeft een klacht ingediend bij de politie.

In het centrum van Brussel is een fietser afgelopen vrijdag hardhandig aangepakt door twee mannen in een auto, ondanks het feit dat hij naar eigen zeggen gestopt was om hen toe te laten hun parkeerplaats te verlaten. De fietser had medische verzorging nodig en heeft een klacht ingediend bij de politie.

Irritatie

Oscar is Nederlander, maar woont en fietst al 30 jaar in Brussel. "Toen ik vrijdag op de Adolphe Maxlaan reed, zag ik dat een auto een parkeerplaats wilde verlaten zonder dat de bestuurder mij had gezien", vertelt Oscar. Hij stopte en liet de auto uit de parkeerplaats rijden. Maar de bestuurder en zijn passagier reageerden niettemin geïrriteerd.

"De bestuurder draaide zijn raampje open en begon te schelden en gooide een fles water. Hij stapte samen met zijn passagier uit en samen gaven ze me een pak slaag", vertelt Oscar. "Ik hou aan het incident een blauw oog, een stijve nek en twee gebroken tanden over."

Klacht

Oscar heeft een klacht ingediend bij de politie. "Het fietsen zal ik hier niet voor laten. Het is wel een goede zaak dat er in Brussel meer fietspaden komen. Dat maakt het voor de fietsers veiliger. Maar ik ga de Adolphe Maxlaan zeker niet mijden", stelt Oscar.

Meest gelezen