Poederbrief gestuurd naar OVAM in Mechelen, volgens de eerste aanwijzingen gaat het om het gif strychnine

Bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) in Mechelen is vanmorgen een poederbrief aangekomen en meer dan waarschijnlijk gaat het om het zeer giftige strychnine. Twee medewerkers zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De brief zal nu verder onderzocht worden. 

Rond 10 uur vanmorgen kwam er bij OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) in Mechelen een poederbrief aan. De politie en brandweer zijn onmiddellijk ter plaatse gegaan en het bedrijf werd ontruimd. 

Volgens de eerste vaststellingen zou het om strychnine gaan. Dat is een wit reukloos en zeer giftig poeder dat onder meer gebruikt wordt als mollen- en rattenvergif. De Civiele Bescherming heeft een staal meegenomen van het poeder om definitief te bepalen wat het is. 

Twee medewerkers van het bedrijf zijn in contact gekomen met de brief en werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel hebben ze geen klachten. 

Wie de afzender is en waarom de brief gestuurd werd, is nog niet duidelijk. In de brief zou de afzender zijn ontevredenheid over OVAM geuit hebben. Momenteel loopt er een opsporingsonderzoek om te achterhalen wie er achter de brief zit. 

Meest gelezen