Facebook/Mega World Tienen

Geen overnemer voor failliete Mega World-keten (opvolger Blokker in België)

Er is geen overnemer gevonden voor de winkelketen Mega World, het vroegere Blokker, die in december failliet werd verklaard. Dat zegt de curator. Afgelopen vrijdag moesten alle kandidaat-overnemers hun bod indienen, maar uiteindelijk bleek het enige bod, van een Duits bedrijf, onvoldoende. Door het faillissement van Mega Word verliezen 650 mensen hun baan.

Afgelopen vrijdag moesten alle kandidaat-overnemers van Mega World hun bod indienen, maar uiteindelijk was er maar één en dat bleek onvoldoende. Volgens de curator was de prijs veel te laag. De kandidaat-overnemer stelde ook extra  voorwaarden. Hij wou dat de handelspanden waarin Mega World-vestigingen waren ondergebracht aan hem zouden verhuurd worden, iets waar de curatoren onmogelijk konden op ingaan.

Beter nieuws is er voor de handelswaar in de winkels (overschot van stocks, zoals kleding, speelgoed en huisraad, die tegen dumpingprijzen verkocht worden). Volgens curator Thierry Lammar zijn de handelsgoederen uit 119 winkels aan één Frans bedrijf verkocht. Hoeveel die handelswaren zullen opbrengen, wil Lammar niet kwijt, wel dat het “natuurlijk om een druppel op een hete plaat (gaat, red.) wat de schuldenlast betreft."

Voor de stock die nog in de magazijnen ligt, moeten de curatoren nog een oplossing zoeken. Er zijn geen stocklijsten en alles is ingepakt op palletten met zwarte plastic errond. Curator Thierry Lammar: "We hebben dus geen zicht op de inhoud van de stock. Er zijn twee opties: ofwel zoeken we kopers die de palletten 'blind' willen kopen, dus zonder te weten wat erin zit, ofwel moeten we alle palletten openen, noteren wat er exact in stock is en met die gegevens verder aan de slag gaan.”

Meest gelezen