Binnenkort 72.000 gele papier- en kartoncontainers in de straten van Oost-Brabant

In Boutersem heeft afvalintercommunale Ecowerf vandaag de eerste gele papier- en kartoncontainers geleverd. Ecowerf gaat de komende maanden in totaal 72.000 gele containers verdelen in 13 gemeenten in het oosten van Vlaams-Brabant.  

Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen en het samenbinden in pakketjes. In het oosten van Vlaams-Brabant wordt papier en karton binnenkort verzameld in de gele afvalcontainer. Afvalintercommunale Ecowerf startte vanmorgen met de verdeling van die containers. De gemeente Boutersem kreeg de eer om de eerste containers in ontvangst te nemen. 

Containerpark

"In onze gemeente worden vandaag zo'n 3130 bakken verdeeld", zegt burgemeester Chris Vervliet (CD&V). "Mensen kunnen kiezen of ze een gele container voor hun deur willen of niet. 93 procent van onze inwoners heeft uiteindelijk hiervoor gekozen, hoewel ze ook nog altijd naar het containerpark kunnen met hun papier en karton.  Dus we kunnen spreken van een groot succes." 

Voordelen

Volgens de burgemeester bieden de gele containers alleen maar voordelen. "Inwoners moeten niet meer op zoek naar een kartonnen doos om het papier in te doen", verduidelijkt Vervliet. "De gele containers betekenen ook het einde van rondslingerend papier op straat na een windstoot bijvoorbeeld. En het zorgt er ook voor dat de mensen van Ecowerf minder dozen moeten opheffen, waardoor ze hun rug kunnen sparen. De containers worden automatische opgetild door de afvalwagen."

In totaal worden de komenden maanden in 13 gemeenten in het oosten van Vlaams-Brabant zo'n 72.000 containers verdeeld. In april zouden alle containers verdeeld moeten zijn. 

Meest gelezen