Opgrimbie start grote infrastructuurwerken: "Noodzakelijk om iets aan de waterafvoer te doen"

In Maasmechelen wordt gestart met grote infrastructuurwerken. Heel Opgrimbie wordt heringericht, het gaat om een ingreep van 23 miljoen euro. Opgrimbie is deels moerasgebied en daardoor is er veel water.

"Die werken zijn nodig, omdat Opgrimbie altijd veel water gehad heeft, en daarom is het ook noodzakelijk dat we iets aan de waterafvoer doen", zegt schepen Marleen Kortleven (Open VLD). "Vooral het zuiverwater zal apart afgevoerd worden, zodat het zuiveringsstation meer vrijgesteld kan worden van de hoeveelheid water, waardoor dan alleen het vuil water in het zuiveringsstation terechtkomt."

Na de rioleringswerken worden ook de wegen aangepakt. Zo zal Opgrimbie groener en verkeersarmer worden. De werkzaamheden zullen vijf tot zes  jaar duren.

Meest gelezen