Koffietafel met 69 aanwezigen stilgelegd in Zaventem

De politie van Zaventem heeft dit weekend een privébijeenkomst stilgelegd in een woning in Nossegem. 69 mensen waren er bijeen voor een koffietafel. Eén iemand kon ontkomen, alle andere aanwezigen hebben een pv gekregen. 

Het was een alerte buurtbewoner die zaterdagmiddag de politie van Zaventem had gebeld. In een woning in Nossegem waren maar liefst 69 mensen bijeengekomen voor een koffietafel. Naast het feit dat er te veel mensen aanwezig waren in de woning hadden de aanwezigen ook geen mondmasker op en hielden ze onvoldoende afstand van elkaar. 

Verboden wapen

Tijdens de interventie wist één persoon te ontkomen. Alle anderen werden geïdentificeerd en verzocht de woning te verlaten. Dit verliep zonder incidenten. Sommigen onder hen werden eerder al eens betrapt op het overtreden van de coronamaatregelen. Tegen alle  aanwezigen werd een proces-verbaal opgesteld.  Zij mogen zich verwachten aan een boete van 750 euro of een uitnodiging om voor de rechter te verschijnen. Ook werd er een proces-verbaal opgesteld voor het bezit van een verboden wapen (pepperspray).

Onbegrijpelijk dat er nog altijd mensen zijn die de coronamaatregelen niet opvolgen.

Ingrid Holemans, burgemeester Zaventem , Open VLD

De burgemeester van Zaventem, Ingrid Holemans (Open VLD),  betreurt dat er nog steeds mensen zijn die de coronaregels aan hun laars lappen of de ernst van de situatie niet inzien. "Het coronavirus grijpt nog steeds onvermoeibaar om zich heen", zegt Holemans.  "Dagelijks raken duizenden mensen besmet en intussen is ook de Britse variant in opmars in ons land. We moeten volhouden en met z’n allen de regels heel goed opvolgen, zodat we ons binnenkort kunnen laten vaccineren zoals gepland en een derde piek kunnen vermijden."

Meest gelezen