Liveblog - West-Vlaamse gouverneur zet verbod op activiteiten voor kinderen "on hold" op vraag van minister Dalle (CD&V)

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) vraagt West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé om verbod op activiteiten voor kinderen jonger dan 12 "on hold" te zetten. Ondertussen heeft Jos Hermans (96) zijn tweede coronaprik gekregen, 3 weken nadat hij als eerste Vlaming ooit de eerste had gekregen. Volg alle coronanieuws in onze liveblog.

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Tweede coronaprik voor Jos Hermans in Puurs-Sint-Amands: "Wil Pfizer en personeel hier bedanken"

Jos Hermans (96) heeft vanmiddag zijn tweede dosis van het coronavaccin gekregen. Ook zijn medebewoners van woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands kregen hun tweede prik. Drie weken geleden werden zij als eersten in Vlaanderen gevaccineerd. Met de tweede inenting is hun vaccinatie afgerond. Na de vaccinatiesessie was het tijd voor een stukje van de "taart van de hoop". 

Lees en bekijk meer in dit artikel:

Meer dan 24 miljoen besmettingen in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn nu al 24.018.793 mensen met het nieuwe coronavirus besmet geraakt, zo blijkt uit het interactieve dashboard van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Daarmee heeft de VS nog steeds het hoogste aantal besmettingen ter wereld, ruim dubbel zoveel als India dat op de tweede plaats staat.

In de Verenigde Staten waren er volgens nieuwszender CNN 304 dagen nodig om aan 12 miljoen besmettingen te komen. Er waren slechts 59 dagen nodig om dat aantal te verdubbelen. Met 398.307 corona-overlijdens voeren de VS ook die wereldranglijst aan.

IN KAART: Van Veurne over Elsene tot Maasmechelen, waar krijg jij je vaccin? Ontdek het hier

Alle locaties van de Vlaamse vaccinatiecentra zijn bekend. De meeste Brusselse locaties zijn intussen ook duidelijk. Tegen half februari moeten de centra overal klaar zijn, want vanaf dan begint de collectieve inenting van 65-plussers en 45-plussers met onderliggende gezondheidsproblemen.

Bekijk de kaart hier:

Webshop Mamzel stopt met homeparties: "Verschrikkelijk om de verkoopsters thuis te laten"

De Limburgse webshop Mamzel stopt met homeparties. Tupperwaregewijs kwamen de verkoopsters van Mamzel hun producten bij de mensen thuis voorstellen, maar door corona kan dat nu niet meer. "Sinds maart mogen onze mamzellen niet meer bij de mensen thuis komen. Die homeparties waren nochtans heel belangrijk voor ons", zegt Kim Severy van Mamzel.

Lees meer in dit artikel:

Meer dan 100.000 Belgen hebben eerste dosis vaccin gekregen

Gezondheidsinstituut Sciensano heeft aangekondigd dat in heel België nu 100.443 personen een eerste spuitje van het coronavaccin hebben gekregen. Daarmee ligt de vaccinatiegraad bij de bevolking van 18 en ouder op 1,09 procent. 

Wallonië is koploper met 35.829 dossissen, goed voor 1,24 procent van de volwassen bevolking. Vlaanderen volgt met 55.139 inentingen (1,03 procent), terwijl Brussel de rij sluit met 9.215 spuitjes (0,98 procent).

Internationaal onderzoeksteam verwijt China en Wereldgezondheidsorganisatie traagheid inzake aanpak van coronacrisis

Een internationaal onderzoeksteam met ronkende namen schuwt in een tussentijds rapport de kritiek niet op de aanpak van de coronacrisis begin vorig jaar. Zowel lokale en nationale overheden in China, als de Wereldgezondheidsorganisatie als veel andere landen hebben te traag gereageerd op de uitbreiding van de pandemie. In mei zou het volledig verslag van het onderzoek klaar zijn.

Lees meer in dit artikel:

Hoogste stijging nieuwe coronagevallen op een weekend tijd in Spanje

In Spanje zijn van vrijdag tot maandag 84.287 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een record, zo heeft het ministerie van Volksgezondheid maandagavond bekendgemaakt. Tegelijk overleden er nog eens 455 mensen aan COVID-19. In het weekeinde daarvoor waren er 61.422 nieuwe infecties en 401 overlijdens.

Op zeven dagen tijd steeg het aantal nieuwe infecties per 100.000 inwoners naar zowat 380. Door de steeds maar stijgende cijfers verscherpen de autonome gemeenschappen de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te fnuiken.

Op een bevolking van 47 miljoen zielen telde Spanje al 2,33 miljoen corona-infecties en 53.769 corona-overlijdens.

OPINIE - Verdere verstrengingen voor kinderen en jongeren zijn geen klappen meer, maar dreunen

De warrige communicatie van gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen over een verbod op alle activiteiten voor kinderen jonger dan 12 doet alle alarmbellen afgaan bij de Vlaamse Jeugdraad. Hoewel het verbod inmiddels is teruggefloten, vindt het adviesorgaan dat kinderen en jongeren al te snel worden opgeofferd in de strijd tegen het coronavirus.

Lees de opinie van de Vlaamse Jeugdraad hier:

Professor Dirk Devroey: "Verplichte quarantaine zou een sterk ontradend effect hebben voor reizigers"

De huisarts en decaan Geneeskunde aan de VUB Dirk Devroey pleit voor strengere regels voor reizen. "Als je de grenzen nu beter zou controleren of in het beste geval sluiten, dan kan je de situatie beter beheersen. Het is nu moeilijk om een overstroming tegen te gaan, terwijl er nog steeds water binnenstroomt", aldus Devroey in "Terzake".

Volgens Devroey wordt er nog (te) veel virus het land binnengebracht door mensen die naar ons land reizen of terugkeren van een buitenlandse reis. "Ik begrijp van de politici dat ze de grenzen niet kunnen of willen sluiten. Dat lijkt mij nochtans het gemakkelijkste. Je kan toch iemand die ons land binnenkomt, tegenhouden en zeggen dat hij of zij in quarantaine moet en getest moet worden. Ik ben verbijsterd dat dat niet kan."

Een verplichte quarantaine in een hotel werkt volgens Devroey ook heel ontradend. "Als je twee weken in quarantaine moet, dan ga je nadenken of je een week op reis gaat of een korte citytrip wil maken. Je blijft bovendien in je eigen bubbel en je zal het virus niet verspreiden onder de bevolking."

"Het is aan te raden dit ook te doen bij mensen die in ons land besmet zijn. Die kunnen we uit hun gezin trekken en in hotel in quarantaine plaatsen. Het meeste aantal besmettingen van mens op mens gebeurt in het eigen gezin. Dat maakt het interessant om besmette mensen uit hun gezin te halen."

Bekijk het gesprek met Dirk Devroey uit "Terzake" hier:

Videospeler inladen...

Italiaanse vrouw van 108, die eerder van corona genas, krijgt vaccin

Een Italiaanse vrouw van 108 jaar is vandaag ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft het rusthuis waar ze verblijft, laten weten. Fatima Negrini wordt op 3 juni 109 jaar. Ze kreeg de prik toegediend samen met andere bewoners van het rusthuis in Milaan.

Negrini overleefde in mei vorig jaar al een besmetting met het coronavirus. Ze zei toen, nadat ze positief had getest, tegenover de krant Il Corriere della Serra dat "God haar vergeten was."

Italië lanceerde zijn vaccinatiecampagne op 27 december. Op drie weken hebben 1,15 miljoen Italianen een prik gekregen, op een bevolking van 60 miljoen.

Fatima Negrini

Burgemeester van Wellen wil degelijk openbaar vervoer van en naar vaccinatiecentra: "Ook die drempel verlagen"

Nu het duidelijk is waar de verschillende vaccinatiecentra tegen het coronavirus komen, moet er ook werk gemaakt worden van degelijk openbaar vervoer er naartoe. Dat zegt Vlaams parlementslid en burgemeester van Wellen Els Robeyns (SP.A) op TVL. Vooral in landelijke gebieden, zoals Wellen is dat nu niet evident om er gemakkelijk te geraken, aldus Robeyns.

Lees meer in dit artikel:

Noorwegen meldt: "Geen verband vaccin met overlijden hoogbejaarden en zieken"

Hoogbejaarde en erg zieke Noren die zijn overleden na een prik met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech stierven waarschijnlijk niet als gevolg van de inenting. De gezondheidsautoriteiten in Noorwegen hebben althans geen verband gevonden, maar blijven waarschuwen voor de risico's van het inenten van deze groepen. Het vaccinatiebeleid verandert niet.

Sinds het begin van de Noorse vaccinatiecampagne eind december zijn 33 mensen die een eerste dosis hadden gekregen overleden. Uit onderzoek bij dertien gevallen waren aanwijzingen naar voren gekomen dat de zeer oude, zwakke patiënten heftig reageerden op relatief milde bijverschijnselen van de vaccinatie.

Infectioloog Erika Vlieghe: "Advies om activiteiten voor kinderen te beperken, dateert van 5 januari"

De (teruggefloten) beslissing van gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen om alle activiteiten voor kinderen jonger dan 12 in zijn provincie te verbieden, nam hij na overleg met onder anderen infectiologe Erika Vlieghe van de Gems, de wetenschappelijke adviesraad van de overheid.

Vlieghe zegt dat de Gems inderdaad adviseert om de binnenactiviteiten voor jongeren te beperken. Dat advies is trouwens niet van vandaag. “We hebben dat advies al genomen in de reeks maatregelen die op 5 januari bekend zijn gemaakt. Die adviezen gelden trouwens voor het hele land." 

"Activiteiten voor jongeren beperken doen wij niet graag, maar het is wel zo dat er op die activiteiten verhoogde kans is op het doorgeven van het virus omdat daar verschillende jongeren uit verschillende bubbels samenkomen. Beperken van die activiteiten kan helpen om bijvoorbeeld de scholen open te houden. Het is natuurlijk wel zo dat als je die maatregelen neemt, je ze best eerst afstemt met alle betrokken partijen.”

Coronapatiënten in Braziliaanse Amazonestad sterven aan verstikking door zuurstoftekort

In de Braziliaanse miljoenenstad Manaus, in het noorden van Brazilië sterven coronapatiënten door verstikking door een acuut tekort aan zuurstof voor de beademingstoestellen. Het aantal coronadoden loopt er opnieuw hoog op, maar de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zegt dat zijn regering "haar deel gedaan heeft" om de crisis op te lossen. Venezuela heeft besloten om de stad van zuurstof te voorzien "tot het einde van de noodsituatie". Net vandaag begint Brazilië met vaccineren tegen COVID-19.

Lees meer in dit artikel:

Minister van Jeugd Dalle: "Ik begrijp kritiek op warrige communicatie, maar het is heel snel rechtgezet"

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) heeft begrip voor de kritiek op de warrige communicatie over het activiteitenverbod voor kinderen jonger dan 12 in West-Vlaanderen. Gouverneur Decaluwé had een verbod op (indoor)activiteiten aangekondigd, maar trok dat even later weer in na een gesprek met Dalle.

Volgens Dalle kan zo een drastische beslissing niet door een provinciegouverneur genomen worden, maar moet dat overlegd worden op het Overlegcomité. "Een drastische beslissing als alle activiteiten voor kinderen onder de twaalf te verbieden, moet nationaal afgestemd worden. Dit zijn geen maatregelen om op provinciaal vlak af te sluiten", aldus Dalle.

Dalle weet dat de experten eerder al voorstelden om kinderen onder de twaalf niet langer samen te laten sporten, maar Jeugdwerk stelt vast dat activiteiten voor kinderen goed georganiseerd worden en het aantal besmettingen er beperkt blijft.

"Ik begrijp dat er kritiek is op de warrige communicatie, maar hier is er snel gehandeld. Er was even onduidelijkheid, maar het is snel rechtgezet. Het belangrijkste is dat kinderen en jongeren centraal blijven staan in alle beslissingen die we nemen", besluit Dalle. 

Digitale editie van Davos met onder meer Xi Jinping en Angela Merkel

Volgende week vindt de digitale editie plaats van het Wereld Economisch Forum (WEF) van Davos. Een aantal wereldleiders hebben hun deelname aan dit forum al bevestigd, onder meer de Chinese president Xi Jinping en de Duitse kanselier Angela Merkel.

Het WEF is de jaarlijkse hoogmis voor politici en bedrijfsleiders om er over de stand van de wereldeconomie te discussiëren. Elk jaar zakken zo'n duizend prominenten hiervoor af naar het chique Zwitserse skioord Davos. Maar door de coronapandemie is zo'n meeting nu absoluut geen goed idee. Er werd dan ook beslist om de vergadering digitaal te laten plaatsvinden.

Een aantal wereldleiders heeft zijn deelname al toegezegd. Naast Xi Jinping en Angela Merkel gaat het onder meer om de Franse president Emmanuel Macron, de Japanse premier Yoshihide Suga en zijn Indiase sectorgenoot Narendra Modi. Ook de president van Zuid-Afrika Cyril Ramaphosa tekent present. Het evenement wordt maandag geopend door de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres. De Verenigde Staten sturen John Kerry als klimaatgezant, terwijl de nieuwe president Joe Biden niet zal deelnemen. Ursula von der Leyen vertegenwoordigt de Europese Unie en Christine Lagarde de Europese Centrale Bank.

Het digitale WEF vindt plaats van 25 tot en met 29 januari. Thema dit jaar is "het heropbouwen van vertrouwen in een kritiek jaar", met onder meer aandacht voor corona, klimaat en samenwerking. In mei zou dan nog een fysieke editie van het WEF plaatsvinden in Singapore.

"8 miljoen spuiten vinden voor vaccinatiecampagne wordt zeer moeilijk"

België heeft nog acht miljoen spuiten nodig voor de komende vaccinatiecampagne. "Dat is zeer moeilijk", zegt directeur Alexander Alonso van BD Benelux. De marktleider in injectiemiddelen zag door de coronacrisis de jaarlijkse vraag naar wereldwijd zowat 7 miljard spuiten en naalden stijgen met 1 miljard stuks, "en dat op vier maanden tijd".

De Amerikaanse producent van medische materialen Becton Dickinson (BD) met hoofdkwartier voor de Benelux in Erembodegem ziet zich geconfronteerd met een sterk stijgende vraag naar injectiemiddelen. "Die vraag is zo buitengewoon dat we ons moeten reorganiseren om daaraan te proberen voldoen", zegt Alonso. "En ik zeg uitdrukkelijk proberen. De vraag is zo groot dat we er niet aan kunnen beantwoorden."

De Belgische overheid heeft getalmd met de bestelling en dat bezorgt het bedrijf kopzorgen. "Bij ons zijn er 12 miljoen eenheden besteld. Gezien elke inwoner 2 inspuitingen nodig heeft, gaat het dus om 6 miljoen inwoners. Maar er zijn bijna 12 miljoen Belgen, dus ik kom er nog een 6 miljoen tekort", becijfert Alonso.

"Ik weet dat er nog zowat 4 miljoen stuks bij een concullega besteld zijn. Dus we kunnen 7 tot 8 miljoen inwoners vaccineren. Maar we moeten dus nog een gat dichten van 3 à 4 miljoen inwoners, maal twee. Het gaat dus om 8 miljoen stuks die we nog moeten vinden voor de beloofde datum, deze zomer. Dat is zeer moeilijk."

Bovendien is het nodig dat de overheden er rekening mee houden dat het niet uitgesloten is dat een vaccinatiecampagne tegen Corona jaarlijks herhaald zal moeten worden, zoals bij een griepvaccin. In dat geval moeten er bijkomende bestellingen geplaatst worden, want het orderboek zit al vol tot in 2022.

Lockdownfeestje en illegaal kapsalon opgedoekt in Hasselt

De lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft gisteravond in een pand aan de Koningin Astridlaan, waar een dagwinkel is ondergebracht, een lockdownfeestje en een illegaal kapsalon opgedoekt. In de zaak waren zes personen aanwezig, zo maakte de politie vandaag bekend.

Rond 20 uur merkte een patrouille het lockdownfeestje op. Luide muziek in de winkel trok de aandacht van de politieploegen. De inspecteurs stelden vast dat er zes personen aanwezig waren. Ze waren alcohol aan het drinken en waterpijp aan het roken. Daarnaast trof de politie een illegale kapperszaak aan in het pand. De burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput (N-VA), gaf opdracht om de zaak onmiddellijk te sluiten.

De vijf aanwezige gasten kregen allemaal een pv voor deelname aan een lockdownfeestje en ontvingen bijgevolg een boete van 750 euro. Een van de deelnemers verbleef ook illegaal in ons land. De uitbater mag zich aan verschillende pv's verwachten, namelijk het organiseren van een lockdownfeestje waarop een boete van 4.000 euro staat, het niet-dragen van een mondmasker, het schenden van het verbod op het gebruik van waterpijpen en overtreding van de rookwetgeving.

Zorgmedewerkers krijgen gratis persoonlijke begeleiding bij (dreigende) burn-out

Zorgmedewerkers met een (dreigende) burn-out kunnen via het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico's (Fedris) gratis persoonlijke begeleiding krijgen van een psycholoog. Dat is zeker tijdens deze ongekende gezondheidscrisis heel erg nodig, zegt Fedris in een persbericht.

De begeleiding maakt deel uit van een pilootproject rond de preventie van burn-out in de ziekenhuis- en bankensector, dat startte in januari 2019 en nu wordt uitgebreid naar de hele zorgsector. Voor federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke komt het project op het juiste moment. "Bijna 40 procent van mensen die actief zijn in de zorg geeft zelf aan nood te hebben aan professionele emotionele en psychische ondersteuning", zegt Vandenbroucke. "Dat blijkt uit een enquête van Sciensano en de KU Leuven bij 3.140 mensen die eerder deze week gepubliceerd werd. Met dit project op maat van de sector kunnen we medewerkers in een vroeg stadium een gepersonaliseerde begeleiding bieden wanneer een burn-out dreigt. Zo kunnen we beter zorgen voor al diegenen die werken in de zorg. Nu, tijdens de crisis, maar ook erna."

In totaal zullen 2.500 medewerkers begeleid kunnen worden in het kader van het pilootproject. Het gaat om mensen die nog aan het werk zijn of maximaal twee maanden arbeidsongeschikt. Zij krijgen een individueel traject met een psycholoog en worden indien nodig opgevolgd door klinisch psychologen, kinesitherapeuten en preventieadviseurs. Alle kosten worden betaald door Fedris. De aanvragen moeten worden ingediend door een behandelend arts en doorgestuurd worden naar de cel burn-out van Fedris.

Disneyland Parijs zou pas begin april weer de deuren openen

Disneyland Parijs, een van de belangrijkste private toeristische bestemmingen van Europa, zou pas begin april weer de deuren openen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het pretpark op 13 februari weer zou opengaan, maar nu is sprake van 2 april, "als de omstandigheden het toelaten", klinkt het op de website.

Disneyland Parijs is een belangrijke toeristische bestemming, maar maakt al jaren geen precieze bezoekerscijfers meer bekend. In 2015 gebeurde dat voor het laatst, toen waren het er bijna 15 miljoen. Het pretpark is ook een erg belangrijke werkgever, met meer dan 17.000 personeelsleden.

Ook tijdens de eerste coronagolf, in het voorjaar van 2020, moest Disneyland Parijs al eens de deuren gesloten houden. Dat duurde toen vier maanden. Bezoekers kunnen nu al een boeking maken voor de periode vanaf 2 april, maar het bedrijf waarschuwt dat de situatie nog kan wijzigen, waardoor ook de planning nog aangepast kan worden.

Cafébazen uit Halle roepen collega's op om als vrijwilliger aan de slag te gaan in vaccinatiecentrum

Drie cafébazen uit Halle roepen hun collega's in de horeca op om als vrijwilliger aan de slag te gaan in het vaccinatiecentrum van Halle. "Wij willen ons steentje bijdragen in de hoop dat we snel het virus verslaan en zo opnieuw onze zaak kunnen openen", zeggen de uitbaters. 

Lees meer in dit artikel:

Alle leerlingen en leerkrachten in Diksmuide, Houthulst en Westouter morgen getest op Britse coronavariant

Morgen worden alle leerlingen en leerkrachten van de basisscholen in Diksmuide, Houthulst en Westouter in Heuvelland getest op de Britse variant van het coronavirus. Dat is nodig na de uitbraak van het virus in het woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem en de instelling voor mensen met een beperking De Vleugel in Klerken. 

Lees meer in dit artikel:

Noorwegen verlengt verbod op alcoholverkoop in strijd tegen pandemie

Noorwegen heeft een aantal coronamaatregelen verlengd, waaronder het landelijk verbod op alcoholverkoop. Dat zei eerste minister Erna Solberg maandag in het parlement. Solberg gebruikte de "onzekerheid" rond het aantal besmettingen als argument om het verbod op alcoholverkoop dat op 7 januari werd ingevoerd uit te breiden naar volgende week. Dan wordt de maatregel opnieuw geëvalueerd.

Vanaf maandag worden reizigers verplicht zich te laten testen aan de grenzen, of binnen de 24 uur na aankomst. Een uitzondering wordt gemaakt voor de grens met Zweden in het zuidelijke Svinesund, waar de testcapaciteit nog opgebouwd moet worden, zei Solberg.

Voorts raadde ze de burgers aan om hun sociale contacten te blijven beperken tot maximum 5 personen buiten het huishouden, en om bij voorkeur andere mensen te ontmoeten in de buitenlucht.

Student Dries kan mogelijk geen examens afleggen aan KU Leuven door quarantainemaatregelen in Kontich: "Ik heb goed gevloekt"

De quarantainemaatregel na het opduiken van de Britse variant van het coronavirus in twee scholen, OLFA Edegem en het Sint-Jozefinsituut in Kontich, heeft ook gevolgen voor student Dries Van Moerbeke uit Kontich. Ook hij moet een week thuis blijven en mist daardoor mogelijk drie examens. De ombudsdienst van de KU Leuven probeert een oplossing te vinden.

Lees meer in dit artikel:

Alex Breugelmans van Vesaliusziekenhuis in Tongeren: "Ziekenhuispersoneel kijkt reikhalzend uit naar vaccinaties"

Vanaf deze week worden artsen en verpleegkundigen in de ziekenhuizen ook gevaccineerd. Dat is een nieuwe belangrijke stap en essentieel om de zorgverleners te beschermen tegen besmettingen. Volgens hoofdarts Alex Breugelmans van het Vesaliusziekenhuis in Tongeren is er veel enthousiasme onder het personeel om zich snel te laten vaccineren.

Lees meer in dit artikel:

Brazilië start vaccinatiecampagne

De Braziliaanse regering heeft maandag een nationale vaccinatiecampagne afgetrapt voor COVID-19. Onder druk van verschillende deelstaten gebeurde dat twee dagen eerder dan gepland. Het door corona zwaar getroffen Zuid-Amerikaanse land keurde twee vaccins goed: het Chinese Sinovac CoronaVac en het Britse middel van Oxford-AstraZeneca. Er wordt een massale inentingscampagne voorbereid.

Brazilië, een land van 212 miljoen inwoners, telt na de Verenigde Staten de meeste coronasterfgevallen ter wereld: ruim 209.000. In de VS gaat het om bijna het dubbele aantal.

Met de goedkeuring van geneesmiddelenwaakhond Anvisa zondag kan Brazilië de vaccinatiecampagne aftrappen. In een eerste fase wordt weliswaar enkel het Chinese vaccin gebruikt. Dat is het enige vaccin dat momenteel voorhanden is. Afgelopen weekend kwam president Jair Bolsonaro nog onder druk te staan omdat een levering vanuit India van het Britse vaccin vertraging opgelopen heeft. Het middel had normaliter vrijdag moeten aankomen.

Vlaamse vaccinatieteller met aantal geregistreerde vaccinaties staat online

In Vlaanderen hebben al ruim 53.000 bewoners en personeelsleden in woonzorgcentra een eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De cijfers zijn vanaf nu te volgen via de Vlaamse vaccinatieteller, via de website www.laatjevaccineren.be/vaccinatieteller.

Lees het volledige artikel hier:

Oppositie kijkt naar minister Weyts, nu Britse coronavariant opduikt in scholen: "Hoe zit het met de sneltesten?"

De oppositie kijkt naar minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), nu de Britse coronavariant is vastgesteld op enkele scholen. Groen eist duidelijke richtlijnen voor scholen die met de variant worden geconfronteerd. Bij SP.A en Vlaams Belang vinden ze dat er vooral hard moet worden ingezet op sneltesten. 

Lees meer in dit artikel:

Meest gelezen