Moet stukje Hellebos in Kampenhout voorgoed wijken voor slipschool van Federale Politie?

Het gemeentebestuur van Kampenhout verzet zich tegen de plannen van de Federale Politie om er voorgoed een slipschool te vestigen in natuurgebied het Hellebos. De gemeente wil dat het stuk grond opnieuw volwaardig natuurgebied wordt. 

Al vier jaar is er in Kampenhout een slipschool van de Federale Politie. Daar oefenen agenten en inspecteurs op hun rijvaardigheden bij slechte weersomstandigheden of tijdens achtervolgingen. Voor de aanleg van de  slipschool werden vier jaar geleden zonder vergunning heel wat bomen gekapt in natuurgebied het Hellebos. 

De school ligt midden in natuurgebied en hoort daar dus niet thuis

Gwenny De Vroe, schepen Kampenhout (Open VLD)

Nu, vier jaar later, heeft de Federale Politie bij de provincie Vlaams-Brabant een omgevingsvergunning aangevraagd voor een permanente vergunning van de slipschool. Maar dat zien het gemeentebestuur, buurtbewoners en Natuurpunt niet zitten. "Wij willen dat die slipschool er verdwijnt", zegt schepen van milieu Gwenny De Vroe (Open VLD). "Die school ligt op een totaal verkeerde locatie, midden in natuurgebied en dus hoort die daar niet. Wij willen als gemeentebestuur het groene karakter van onze gemeente in de verf zetten. En dat betekent dus ook dat we van dat stuk grond opnieuw een volwaardig natuurgebied willen maken, waar mensen kunnen wandelen en ontspannen."

Openbaar onderzoek

De gemeente Kampenhout is dan ook een openbaar onderzoek gestart naar de rijschool in het natuurgebied. Tot 5 februari krijgen alle burgers die bedenkingen hebben bij de slipschool de kans om bezwaren in te dienen. Uiteindelijk is het wel aan de provincie om te beslissen over de vergunning. Kampenhout heeft hierin enkel een adviserende rol. 

Meest gelezen