Politieke chaos in Washington D.C.: Stel hier jouw vraag aan Amerikacorrespondent Björn Soenens   

Zal de eedaflegging van aantredend president Joe Biden geweldloos kunnen verlopen? Welk beleid wil de nieuwe president voeren? En wat zijn de plannen van aftredend president Donald Trump: zal de afzettingsprocedure na de bestorming van het Capitool hem politiek monddood maken of bestaat de kans dat hij over vier jaar opnieuw president wordt?

Woensdag legt Joe Biden in het zwaarbewapende Washington D.C. de eed af als nieuwe president van de Verenigde Staten, exact twee weken nadat Trump-aanhangers het Capitool gewelddadig bestormden. Intussen heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden aftredend president Donald Trump al aangeklaagd of "geïmpeached" voor "aanzetten op opstand". Een proces in de Senaat zal volgen.

Heb jij een vraag over de politieke chaos in de Verenigde Staten? Stel ze hier en dan leggen wij jouw vraag morgen tijdens onze VRT NWS Live misschien wel voor aan onze Amerikacorrespondent Björn Soenens.

Je kan de VRT NWS Live met Björn Soenens morgen vanaf 13.30 uur volgen, via onze VRT NWS app, onze website of ons Facebookkanaal. 

Meest gelezen