Robert uit Heusden-Zolder is al 46 (!) keer getest op het coronavirus: "Linkerneusgat is groter geworden dan het rechtse"

Robert Quintens is op een half jaar tijd al 46 keer getest op het coronavirus, en testte nog geen enkele keer positief. Hij werkt in de Formule 1-wereld, en reist van luchthaven naar luchthaven. "Tegen het einde van dit jaar zit ik aan 100 testen", vertelde hij in Start Je Dag op Radio 2 Limburg. 

Dat zo'n coronatest - met een wisser in het neusgat - onaangenaam is, weten intussen heel wat Vlamingen. Robert Quintens kan er echt van meespreken, want hij maakte het al 46 keer mee. Het zou zo maar eens een record kunnen zijn. "Ik zit in de Formule 1-wereld", legt Robert uit. "Over de hele wereld doe ik de grondschilderingen op de circuits. Vorig jaar begon ik in Australië, maar in maart is die race afgelast door corona. Afgelopen zomer zijn we dan opnieuw begonnen in Oostenrijk. Toen liet ik me hier in Limburg altijd testen bij de huisdokter, en bij aankomst in elk land werd ik dan nog eens tweemaal getest. Tot nu toe hebben alle testen gelukkig nog een negatieve uitslag gehad", lacht hij. 

Nog voor het einde van het jaar zit ik aan 100 testen

"Het begint op de duur wel te wennen hoor", stelt de Limburger gerust. "Mijn eerste test was in Oostenrijk, in juni, en die was zeer onaangenaam. Toen gebruikten ze ook nog een tamelijk dikke wattenstaaf. Die is na verloop van tijd gelukkig verdund. Mijn linker neusgat is behoorlijk gegroeid. Je mag telkens kiezen welk neusgat ze gebruiken, en ik heb al snel ontdekt dat het linkse gat minder ambetant voelde, dus dat ben ik blijven doen."

Als Robert aan dit tempo blijft getest worden, zit hij al gauw aan 100 testen. "Nog voor het einde van dit jaar", belooft hij. "Het nieuwe seizoen begint opnieuw in maart, dus nu ligt ook het testen weer even stil. Maar daarna gaat het weer snel. Alhoewel, met de opkomst van de vaccins moet ik misschien wel minder getest worden."

©2020 Tang Ming Tung

Meest gelezen