MTVA - Media Service Support and Asset Management Fund

Sporthal De Bres wordt vaccinatiecentrum tegen de zin van FC Halle-Gooik: "Stevige streep door de rekening"

Door de vaccinatiecampagne worden heel wat feest- en sportzalen omgedoopt tot vaccinatiecentra. Ook sportzaal de Bres in Halle, en daar is zaalvoetbalclub FC Halle-Gooik niet zo blij mee. "Wij moeten huur blijven betalen voor iets dat wij niet kunnen gebruiken."

In Halle is zaalvoetbalclub Halle-Gooik boos omdat ze de komende maanden niet in hun eigen sporthal zullen kunnen spelen. Dat schrijf Het Nieuwsblad. Normaal speelt de club haar wedstrijden in sporthal De Bres en houdt de club op dezelfde locatie ook een brasserie open. Maar De Bres wordt nu een groot vaccinatiecentrum, waardoor de zaal tot oktober niet beschikbaar zal zijn. 

"Dat is een stevige streep door de rekening", vertelt manager Lieven Baert van FC Halle-Gooik. "Zowel sportief als financieel." Op dit moment ligt de zaalvoetbalcompetitie stil, maar die zou mogelijk hervat worden vanaf 15 februari. "Daarnaast mag de horeca binnen een aantal weken misschien opnieuw opstarten. Door de komst van het vaccinatiecentrum zijn het dus eigenlijk twee bedrijven die stil moeten liggen, niet voor een paar weken, maar voor meer dan een half jaar, tot oktober."

We hadden gehoopt deze lente en zomer nog inkomsten te halen uit onze cafetaria. Het wegvallen hiervan brengt de club in grote problemen.

FC Halle-Gooik baat ook de brasserie uit die bij sporthal De Bres ligt. "Momenteel is die uiteraard gesloten, maar we hadden wel gerekend op de inkomsten daarvan, zodra de horeca mag heropenen", vertelt Baer. "Onze grootste bron van inkomsten is die cafetaria. We hadden gehoopt daar deze lente en zomer toch nog wat inkomsten uit te halen. Het wegvallen hiervan brengt de club in grote problemen." Baert is ook niet te spreken over het feit dat de club wel huur moet blijven betalen. "Ondanks dat we de cafetaria niet kunnen gebruiken tot oktober, moeten we wel huur blijven betalen."

Volgens Baert is er geen overleg geweest tussen de zaalvoetbalclub en de stad Halle. "We hebben het via de pers moeten vernemen dat De Bres een vaccinatiecentrum wordt. Ik begrijp het belang van de vaccinatiecampagne, iedereen wacht ongeduldig op dat vaccin, maar ik denk dat er andere opties waren voor de stad. Voor ons ligt dat moeilijker: de zaal moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voor de competitie in eerste nationale. In de directe regio van Halle is er niet meteen een andere zaal." 

Meest gelezen