DC Ten Elsberge

Tearoom aan huis in Roeselare: "Zullezangers" brengen muziek, taart en koffie tot op je "zulle"

Stijn en Sanne, 2 medewerkers van het dienstencentrum Ten Elsberge in Roeselare, zorgen voor muziek, taart en koffie op de stoep van de bezoekers, die normaal gezien naar het dienstencentrum komen voor een tearoomnamiddag. Maar die namiddag kan niet doorgaan door de coronacrisis. "Daarom hebben we de "Zullezangers" opgericht", zegt Stijn.

"In normale tijden organiseren we in het dienstencentrum Ten Elsberge elke laatste vrijdag van de maand een tearoomnamiddag", zegt Stijn aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Iedereen kan hier naartoe komen voor een kop koffie en een stukje taart. We zorgen dan telkens voor wat muziek."

"Door de coronamaatregelen kan deze activiteit al even niet doorgaan, dus kwamen we op het idee om de tearoom aan huis te organiseren. Speciaal daarom hebben we de "Zullezangers" opgericht", zegt Stijn. "Samen met Sanne, een collega van mij, geven we het beste van onszelf op de "zulle" (lees: stoep) van de mensen.

"Zullezangers" op bezoek

Voor 5 euro krijgen de mensen koffie, taart en brengen de "Zullezangers" een drietal liedjes. "Dat kan gaan van "De lichtjes op de Schelde" tot "Het leven is mooi". Sommige mensen vragen dit aan voor zichzelf, maar we gingen ook al enkele keren langs bij mensen die dit als verrassing kregen, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag", vertelt Stijn nog.

Een tearoom aan huis aanvragen kan,  zolang de echte tearoomnamiddag niet doorgaat en dit via 051/27. 27. 10. of dctenelsberge@motena.be

(Bekijk hieronder hoe de "Zullezangers" te werk gaan)

Meest gelezen