Videospeler inladen...

Tweede coronaprik voor Jos Hermans (96) in Puurs-Sint-Amands: "Wil Pfizer en personeel hier bedanken" 

Jos Hermans (96) heeft vanmiddag zijn tweede dosis van het coronavaccin gekregen. Ook zijn medebewoners van woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands kregen hun tweede prik. Drie weken geleden werden zij als eersten in Vlaanderen gevaccineerd. Met de tweede inenting is hun vaccinatie afgerond. Na de vaccinatiesessie was het tijd voor een stukje van de "taart van de hoop". 

In totaal ging het om 98 bewoners in WZC Sint-Pieter in Puurs - Sint-Amands die vanmiddag de tweede dosis van het coronavaccin kregen. Die tweede prik is nodig voor de hoogst mogelijke bescherming tegen het virus. Jos Hermans, die drie weken geleden (op 28 december) als eerste Vlaming een eerste prik kreeg, kwam nu als laatste aan de beurt. 

Jos Hermans weet intussen goed hoe hij de media moet bespelen. Na zijn tweede inenting zei hij lachend: "Opgepast dat de darmen er niet uitkomen." Daarna maakte hij van de gelegenheid gebruik om ook expliciet Pfizer bedanken. "Ik wil de firma bedanken en bewonderen voor wat ze voor ons allemaal doen en ook het personeel hier. Proficiat allemaal!"

Bekijk hier hoe de tweede inenting van Jos Hermans verliep: (en lees daaronder verder)

Videospeler inladen...

Nadat iedereen ingeënt was, was het tijd voor een stukje van de taart, die als motto "De taart van de hoop" meegekregen had en versierd was met enkele vaccinatiespuiten. "De taart is bijna te mooi om op te eten", zei Jos Hermans nog.  (lees verder onder de foto) 

"Voor de eerste vaccinatie hadden ze toch nog iets meer schrik, vertelden de bewoners me", zei directeur Fred Rogier vanochtend op Radio 2 Antwerpen. "Maar dat is heel goed meegevallen, ze hebben dat heel goed verteerd. Er waren geen complicaties. Nu kijken ze uit naar het tweede spuitje dat echt de bevrijding moet geven. Natuurlijk moeten we nog altijd de veiligheidsmaatregelen respecteren, maar voor de bewoners valt er een heel pak stress weg."

Het personeel van het woonzorgcentrum wordt vanaf morgen gevaccineerd.

Herbekijk hier de eerste vaccinatie van Jos Hermans op 28 december 2020 en zijn reactie achteraf: 

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen