Valeria Mongelli / Hans Lucas

Start vaccinaties personeel UZ Gent pas vandaag: "Door vertraging levering Pfizer-vaccins konden we zaterdag niet beginnen"

Vandaag starten ze in het Universitair Ziekenhuis in Gent met de vaccinaties van het personeel. Dat is 2 dagen later dan gepland. Eigenlijk was het de bedoeling om zaterdag al de eerste 24 personeelsleden te vaccineren. Maar de leveringen van het Pfizer-vaccin liepen vertraging op. Daardoor moest het personeel wachten en kregen de woonzorgcentra voorrang. 

Gisteren werd duidelijk dat er intussen toch voldoende vaccins zijn en dat 24 artsen en verpleegkundigen van het ziekenhuis vandaag gevaccineerd kunnen worden. "Er zijn 24 mensen geselecteerd, ze werken allemaal op de spoedafdeling, intensieve zorgen of de Covidafdeling. Zij worden prioritair gevaccineerd," legt hoofdarts Frank Vermassen van het UZ Gent uit. Normaal zou dat zaterdag al gebeuren, maar de levering van de Pfizervaccins liep vertraging op. "Daardoor kregen de woonzorgcentra voorrang," gaat Vermassen verder, "maar gisteravond kregen we bericht dat de levering in orde is, dus kunnen we van start gaan."

Noodzakelijke dam tegen virus

De eerste 24 vaccinaties zijn het begin van een groot aantal vaccinaties dat de komende weken zal gebeuren. "Er zullen 2.000 vaccins beschikbaar zijn, dus gaan we na die 24 personeelsleden verder met vaccineren. De timing moeten we nog bekijken, maar het gaat zo snel als mogelijk,"zegt Frank Vermassen. Hij is blij dat het eindelijk zo ver is, want het is nodig: "De bescherming van het personeel is prioritair. De vaccinaties zijn een noodzakelijk dam die we moeten opwerpen tegen de verdere verspreiding van het virus." 

kasto80

Meest gelezen