Radio 2

Brug van "Fietsen door de heide" in Maasmechelen krijgt steeds meer vorm

De werkzaamheden aan "Fietsen door de heide" in Maasmechelen beginnen goed te vorderen. Het project liep vertraging op, maar nu krijgt de brug steeds meer vorm.  Na Fietsen door het water en Fietsen door de bomen is Fietsen door de heide het derde fietsbelevingsproject van Toerisme Limburg. Het gaat om een traject van 4 kilometer door de heide, en een 300 meter lange fietsbrug in Maasmechelen vormt het sluitstuk.  

"Fietsen door de heide" liep heel wat vertraging op. Nog voor de werken konden starten was er vertraging vanwege de financiering. Een tweede vertraging was er tijdens de werken zelf: door de eerste lockdown en daaropvolgend het broedseizoen van de vogels lagen de werken maandenlang stil. Het is wel zo dat toen in het atelier voortgewerkt is aan de houten panelen. In augustus vorig jaar is dan weer gestart op de werf zelf. Toen zijn eerst de funderingen van de brugdelen geplaatst. En sinds afgelopen week worden de houten onderdelen van de brug geplaatst, waardoor de brug steeds meer vorm krijgt. 

(lees verder onder de foto)

Zo zal de brug eruit zien als ze eenmaal is afgewerkt

"Achter de schermen hebben ze in de ateliers verder gewerkt", zegt gedeputeerde Igor Philtjens. "Om zo weinig mogelijk hinder te hebben, is ervoor gekozen om stukken te monteren op het terrein zelf. Daar zijn ze nu volop mee aan de slag."

Nog meer vertraging door broedseizoen?

Het is de bedoeling dat de brug dit voorjaar klaar is, maar wanneer precies is niet duidelijk, omdat er alweer met het broedseizoen rekening moet gehouden worden. "Het broedseizoen start op 15 maart", verklaart Philtjens. "We willen niet dat de werken daarmee overlappen. Daarom moeten we samen met het Agentschap voor Natuur en Bos gaan kijken dat de werken voor weinig storing zorgen, zodat we zo weinig mogelijk vertraging oplopen bij de montage van de brug."

Meest gelezen