3 nieuwe kruispunten openen de deuren: "We willen mensen in deze coronatijden snelle en laagdrempelige psychologische hulp bieden"

In Antwerpen, Brasschaat en Deurne openen deze maand 3 nieuwe psychologische hulpcentra hun deuren. Die worden ook wel 'kruispunten' genoemd. "Mensen vanaf 16 jaar kunnen hier langskomen als ze het moeilijk hebben en krijgen meteen een gesprek met een hulpverlener", zegt Anne Grimon van het centrum voor geestelijke gezondheidszorg op Radio 2 Antwerpen.

In deze coronatijden zoeken steeds meer mensen psychologische hulp. "En dan stoten ze steeds vaker op lange wachtlijsten", vertelt Anne Grimon van het centrum voor geestelijke gezondheidszorg. "Vaak zorgt dat ervoor dat mensen te lang met die problemen blijven rondlopen en ze soms ernstiger worden. Daarom willen wij een laagdrempelige plek zijn waar mensen terecht kunnen én meteen geholpen worden", aldus Grimon.

De Kruispunten zijn niet alleen een grote hulp voor mensen met psychologische vragen, maar ook voor hulpverleners. "We merken dat bijvoorbeeld huisartsen of OCMW-medewerkers niet altijd weten waar ze een patiënt naar kunnen doorverwijzen. Wij bieden daar een oplossing", klinkt het.

In totaal zijn er 7 Kruispunten. Meer info vind je hier.

Meest gelezen