foto: Google Maps

Basisschool Schuttershof in Sint-Truiden sluit 10 dagen door besmetting met Britse variant

Kleuter- en basisschool Schuttershof in de Tichelrijlaan in Sint-Truiden sluit gedurende tien dagen de deuren nadat er een aantal leerlingen en leerkrachten positief testten op corona. Het gaat bij twee leerkrachten om een besmetting met de Britse coronavariant. Alle leerlingen die ouder dan 6 jaar zijn en het personeel worden zo snel mogelijk getest.

In afwachting van de test zal iedereen 10 dagen in quarantaine moeten. Woensdag wordt er dan gestart met de coronatest van de leerlingen en de personeelsleden van de school. Dat zal gebeuren in de Trudosporthal waar de 280 leerlingen en 25 personeelsleden getest kunnen worden. Omdat leerlingen van de betrokken school gebruik maakten van de buitenschoolse opvang Tutti Frutti zal die ook gesloten worden. Ook gaan 48 kinderen die in contact kwamen met leerlingen uit de kleuter- en basisschool Schuttershof  in quarantaine. Alle ouders worden op dit moment op de hoogte gebracht.

"Eén leerkracht heeft zich zondag ziek gemeld. Na overleg met experts is een tweede leerkracht ziek geworden en positief getest", legt directrice Ellen Van Grieken uit. "Daarnaast zijn nog eens vijf leerlingen besmet met het coronavirus, maar daar gaat het niet over de Britse variant. Woensdag zullen alle kinderen boven de 6 jaar en leerkrachten getest worden", zegt de directrice. "Voor de rest zal iedereen zich thuis voorbereiden om het afstandsonderwijs te organiseren en om de tijd met de kinderen zo goed mogelijk door te brengen."

Groepsopvang De Egeltjes

Ook de groepsopvang De Egeltjes wordt 10 dagen gesloten omdat de Britse variant van het coronavirus werd vastgesteld in een Truiens gezin waarvan twee kinderen naar de opvang gingen.  Ook hier worden alle kinderen en het personeel gevraagd zich te laten testen en tien dagen lang in quarantaine te gaan.

Dat deze maatregel voor heel wat ouders niet evident is, beseffen we, maar dit is noodzakelijk om de verspreiding tegen te houden
Veerle Heeren, burgemeester Sint-Truiden

"We hebben de hele namiddag meetings gehouden, en het Agentschap Zorg en Gezondheid geconsulteerd, om de juiste beslissing te nemen zonder te gaan panikeren", verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren. "Dat deze maatregel voor heel wat ouders niet evident is, beseffen we, maar dit is noodzakelijk om de verspreiding tegen te houden. Nadat we meer informatie hebben over de situatie kunnen we altijd bijsturen. Heel wat mensen zitten nu met vragen, die proberen we allemaal te beantwoorden."

Hoe de leerkachten besmet zijn geraakt met de Britse variant is nog niet duidelijk. "Ons team van contacttacers zal moeten uitzoeken hoe die besmetting is verlopen. We gaan dat team moeten uitbreiden, om snel uitsluitsel te krijgen", vertelt Heeren. "We gaan er vanuit dat de ouders van die 280 kinderen hun verantwoordelijk nemen en zich aan de quarantaine houden. Dat houden we zelf ook in de gaten, maar we gaan zeker niet elk gezin controleren."

Meest gelezen