Facebookpagina VZW Zorg en Welzijn Kuurne

Corona-opstoot in woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne: "42 van de 174 bewoners zijn besmet"

In het woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne is er een ernstige corona-opstoot. 42 van de 174 bewoners zijn besmet met het coronavirus. 1 bewoner moest naar het ziekenhuis. Er zijn ook 6 personeelsleden besmet. "Het is wel niet de Britse variant", klinkt het.

De besmettingen zijn tot nu toe beperkt gebleven tot 2 van de 6 afdelingen van het woonzorgcentrum. Burgemeester Francis Benoit van Kuurne (CD&V): "Die 2 afdelingen zijn geïsoleerd. In de andere 4 afdelingen zijn er geen besmettingen. Die kunnen normaal verder werken. Er is geen reden tot paniek: het gaat niet om de Britse variant van het coronavirus."

Vaccinatie

Er staan vaccinaties gepland voor het woonzorgcentrum. In de 2 getroffen afdelingen moet het inenten uitgesteld worden. In de andere 4 afdelingen gaat de vaccinatie wel door zoals gepland.

Meest gelezen