De vierde drugshond, Jeppe, is nu in opleiding
PZ Antwerpen

Drugshonden van politiezone Antwerpen hebben druk 2020 achter de rug

De drugshonden van de politiezone Antwerpen hebben een druk jaar achter de rug. De twee oudste honden werden alles samen bijna 500 keer ingezet bij huiszoekingen, acties en om auto's te controleren. In het najaar kwam er een derde hond bij en die is ook al tientallen keren ingezet. Ze vonden kilo's drugs en tienduizenden euro's aan cash geld. Er is nu nog een vierde drugshond in opleiding. 

Bo en Racko, zus en broer, zijn de oudste drugshonden van de politiezone Antwerpen. Zij worden nog altijd het meeste ingezet. Maar in september kwam Dio erbij. Zij is de eerste opvolger, wanneer Bo en Racko op pensioen gaan. Op dit moment zijn die twee nog de grootste schrik van drugdealers en -gebruikers.

De honden spoorden samen meer dan 4 kilo cocaïne, 13 kilo cannabis en maar liefst 20 kilo speed op. Daarnaast vonden ze ook nog ruim 2 kilo hasj, meer dan 6500 XTC-pillen en enkele honderden grammen heroïne gevonden. 

Hopen biljetten

Naast drugs zoeken de honden ook naar geld: "Sinds enkele jaren zijn zij ook getraind om geld op te sporen dat in aanraking is gekomen met drugs", legt politiewoordvoerder Willem Migom uit. "Zo vond Bo meer dan 200.000 euro en haar broer Racko 122.000 euro, allemaal cash, dus dat zijn behoorlijke hopen biljetten."

Intussen wordt Jeppe opgeleid, een vierde drugshond. Die zou in het najaar klaar moeten zijn. Dan kunnen Bo en Racko met pensioen bij hun baasje.

Meest gelezen