VKA

Druivencross Overijse wordt zondag gereden zonder publiek

Zondag is er de Druivencross in Overijse, maar wel zonder publiek. De veldrit maakt nu deel uit van het Wereldbeker-circuit dat georganiseerd wordt door Flanders Classics, en zij zorgen ook voor sponsorgeld. "Het is dankzij hun sponsorwerving dat de veldrit in Overijse kan doorgaan", zegt Willy Van Roy van de VZW Sportvrienden Overijse.  

In Overijse wordt zondag de traditionele Druivencross gereden. Dit seizoen maakt de veldrit deel uit van het Wereldbeker-circuit dat georganiseerd wordt door Flanders Classics. Willy Van Roy van de vzw Sportvrienden Overijse is blij met de samenwerking met Flanders Classics. "Het is dankzij hun sponsorwerving dat de Druivencross kan doorgaan", zegt Van Roy. "Nu er geen publiek is, zijn er geen inkomsten van tickets en van VIP-verkoop. Dus zonder inkomsten hadden wij als vzw De Sportvrienden de veldrit niet kunnen realiseren."

Contacten met gemeente

Los van de centen is er natuurlijk ook de jarenlange ervaring van de vzw Sportvrienden Overijse, die elk jaar de Druivencross organiseert. "Het voordeel is dat wij de contacten met de gemeente hebben. Wij weten bij wie we moeten aankloppen als het gaat over het materiaal dat we nodig hebben, of over welke straten mogen afgesloten worden bijvoorbeeld," vertelt Willy Van Roy.

Spannende wedstrijd

Zondag is meteen ook de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Dat wordt dus een spannende Druivencross, beslissend voor de eindoverwinning. "Normaal was de cross in Overijse gepland op 1 november maar door corona is de cyclocrosskalender door mekaar gehaald. Door het feit dat de Druivencross nu zo laat gereden wordt, is de spanning voor deze laatste wedstrijd er zeker bij."

Publiek is niet toegelaten volgende zondag in Overijse. Je kan de wedstrijd wel volgen op Sporza.

Meest gelezen