Foto: Belga

Gevangene in Turnhout ontsnapt en weer opgepakt na speuractie met helikopter

In Turnhout kon een gevangene rond 15.00 uur ontsnappen uit het gerechtsgebouw toen hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter.  De politie zette een grote zoekactie op en kon de man met behulp van een helikopter rond 16.00 uur weer oppakken. 

In Turnhout was er vanmiddag even paniek omdat een gevangene ontsnapt was uit het gerechtsgebouw. De Moldavier stond internationaal geseind omdat hij nog een celstraf moest uitzitten in Roemenië. Toen de politie hem naar de onderzoeksrechter wilde brengen, kon de man wegvluchten met zijn boeien nog aan. 

Er werd een grote zoekactie opgezet met speurhonden en de helikopter van de federale politie. Rond 16.00 uur werd de man door de politie van Turnhout opnieuw ingerekend.  

Meest gelezen