Bib Leuven krijgt gloednieuw uitleensysteem: betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker

41 Vlaams-Brabantse bibliotheken krijgen vanaf 19 februari een nieuw bibsysteem dat betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker is. Bezoekers van de bibliotheek zullen daardoor vlotter geholpen kunnen worden. Ook in Leuven komt het nieuwe systeem. Om de omschakeling mogelijk te maken, gaat de Bib voor twee weken dicht.

Na de bibliotheken van Limburg, Brussel, Oost- en West-Vlaanderen, zal het nieuwe systeem Wise ook uitgerold worden in bibliotheken in Vlaams-Brabant. In Leuven gebeurt dat tussen 19 februari en 2 maart. De Bib zal dan gesloten zijn. De software moet zorgen voor een vlottere werking in de bibliotheek. “Heel wat processen voor de lener wordt vereenvoudigd, vereenvoudigd. Zo zal het op termijn mogelijk zijn om te ontlenen via je eID en openstaande kosten ook online te betalen”, zegt schepen Denise Vandevoort.

Uitleentermijnen worden automatisch verlengd

Tijdens de sluitingsperiode kunnen leners hun bibmaterialen extra lang bijhouden. Alle uitleentermijnen worden automatisch verlengd in de periode dat de bib gesloten is. Ook het volledige aanbod van de e-boeken blijft beschikbaar via de bibwebsite. Voor het inleveren van materialen wachten leners best tot de bib weer open is”, zegt Vandevoort. Wanneer alles vlot verloopt, zal de Bib terug openen op woensdag 3 maart.

Meest gelezen