Illegaal kapsalon en lockdownfeestje opgedoekt in Hasselt

De politie heeft zondagavond in een pand aan de Koningin Astridlaan in Hasselt, waar een dagwinkel is ondergebracht, een lockdownfeestje én een illegaal kapsalon opgedoekt. De burgemeester liet de zaak onmiddellijk sluiten.

Een patrouille merkte rond 20 uur het lockdownfeestje op in de stationsbuurt in Hasselt, want de agenten hoorden luide muziek in de winkel. De inspecteurs gingen kijken en vonden 6 mensen in de zaak, ze waren alcohol aan het drinken en waterpijp aan het roken. Maar opvallend, toen ze het pand verder onderzochten, vonden ze ook een illegale kapperszaak terug. De burgemeester van Hasselt, Steven Vandeput (N-VA), gaf daarna de opdracht om de zaak onmiddellijk te sluiten.

Boetes

Het is een duur feestje geworden. De 5 gasten moeten allemaal een boete van 750 euro betalen. Een van de deelnemers verbleef ook illegaal in ons land. De uitbater mag nog dieper in de buidel tasten: voor het organiseren van een lockdownfeestje moet hij een boete van 4.000 euro betalen. En daarnaast droeg hij geen mondmasker, heeft hij het verbod op het gebruik van waterpijpen geschonden en lapte hij de rookwetgeving aan zijn laars.  

Meest gelezen