Kijk binnen in het gerenoveerde Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen heeft op zijn website een video met indrukwekkende beelden geplaatst van de binnenkant van het gebouw. Het museum is intussen al 10 jaar gesloten voor renovatiewerken en zou in de loop van volgend jaar opnieuw openen.

In die 10 jaar is er hard gewerkt aan het nieuwe museum. Er werd een hypermodern intern depot gebouwd om de waardevolle collectie op een veilige manier te bewaren. Zo is het depot stof- en trillingsvrij en heeft het een eigen klimaatregeling. Er zullen in totaal ook 10 nieuwe zalen bij komen waar je naar kunstwerken kan kijken.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de buitenkant van het gebouw. De tuin van het museum wordt aangepakt en de gevels gerestaureerd.

Bekijk het volledige filmpje met de beelden hier.

Meest gelezen