Kleuterscholen in Heusden-Zolder en Maasmechelen dicht na coronabesmettingen

De kleuterschool van De Springplank in Eversel (Heusden-Zolder) gaat 10 dagen dicht door een aantal coronabesmettingen. In totaal zijn er 3 leerkrachten, 1 medewerkster en 4 kleuters besmet met het virus. En in Maasmechelen gaat een kleuterafdeling van basisschool De Triangel dicht. 

Alle kleuters en leerkrachten moeten in quarantaine. "We hebben de ouders ingelicht en zij zullen morgen ook door het CLB worden gecontacteerd met uitleg wat die quarantaine van hun kleuter inhoudt", zegt directeur Patrick Balette. "We weten dat dit ook voor de ouders geen makkelijke situatie is, maar het is een weloverwogen beslissing in het belang van de gezondheid van de kleuters, de ouders zelf en ons personeel."

De directeur benadrukt dat er op dit moment nog geen aanwijzing is dat het om de Britse coronavariant zou gaan. De lagere school blijft gewoon open.

Ook kleuterafdeling in Italiaans Centrum in Maasmechelen gaat dicht

In Maasmechelen sluit de kleuterafdeling "Het Italiaans Centrum" van Basisschool De Triangel tot en met maandag. Daar zijn twee leerkrachten en een kleuter en zijn familie besmet. Er is voorlopig geen sprake van de Britse variant. Een aantal andere leerkrachten zijn gisteren getest, voor de anderen gebeurt dat morgen. "Het testen van de hele school is daar voorlopig niet aan de orde", zegt burgemeester Raf Terwingen. 

 

 

Meest gelezen