Basak Gurbuz Derman

Kontich gaat controleren via huisbezoeken of inwoners in quarantaine regels volgen

De gemeenteraad van Kontich heeft maandagavond het licht op groen gezet om te controleren op quarantaine of isolatie. Het gaat om mensen die verplicht thuis moeten blijven omdat er een kans is dat ze besmet werden met het coronavirus. De gemeenten krijgen sinds kort namenlijsten van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Medewerkers van de gemeente zullen bij die mensen langsgaan. Bij vermoedens van zware overtredingen zal ook de politie gestuurd worden.

Kontich wil iedereen die in quarantaine of isolatie zit opzoeken, om na te gaan of ze de regels volgen. Al geeft het stadsbestuur wel toe, dat dat deze week niet zal lukken, omdat het om extra veel mensen gaat nu. Dat komt omdat al zeker tot het einde van de week alle leerlingen van de middelbare school Sint-Jozef en hun gezinnen in quarantaine zitten. 

"Daar hebben we de capaciteit niet voor en dat zullen we dus met steekproeven doen", zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA). "We zullen wel zoveel mogelijk mensen proberen te zien. En ik heb ook de goede hoop dat de meeste mensen wel weten wat ze moeten doen. Dit is echt een uitzonderlijke situatie. Maar in een normale situatie zullen we iedereen proberen te bezoeken."

Politie

Kontich wil in de eerste plaats sensibiliseren, maar als ze vermoeden dat de regels flagrant met voeten worden getreden, kunnen ze ook de politie langs sturen. 

Bekijk ook de journaalreportage over het mobiel team van het UZ Antwerpen dat coronatesten afneemt in Kontich:

Videospeler inladen...

Meest gelezen