Facebook Roosenberg

Laatste vaccinatiecentrum van Vlaanderen bekend

Inwoners van Bierbeek, Lubbeek, Oud-Heverlee en Huldenberg weten eindelijk waar ze zich kunnen laten vaccineren: in evenementenhal De Roosenberg in Oud-Heverlee. Daarmee is het laatste vaccinatiecentrum van Vlaanderen bekend en weet iedereen waar naartoe. 

Het bleef lang spannend voor de inwoners van Bierbeek, Lubbeek, Oud-Heverlee en Huldenberg waar ze terecht zouden kunnen voor een vaccin. De deadline voor het vastleggen van vaccinatiecentra lag eigenlijk op vorige vrijdag. Maar de knoop is nu eindelijk doorgehakt: evenementenhal De Roosenberg in Oud-Heverlee zal omgevormd worden tot vaccinatiecentrum.

Dat is niet bij de deur voor iedereen, daarom hebben de vier gemeenten een afspraak gemaakt. Schepen van Lubbeek Paul Duerinckx: "Vanuit Binkom is het bijvoorbeeld 20 km rijden naar De Roosenberg. Daarom hebben we met de vier gemeenten afgesproken om voor gemeenschappelijk vervoer te zorgen. Zodat mensen die slecht te been zijn of geen auto hebben er ook gratis kunnen geraken."

Verrast

Voor burgemeester van Oud-Heverlee Bart Clerckx (CD&V) is de beslissing om in zijn gemeente te vaccineren even schrikken. Hij zal nu alles zo snel mogelijk moeten organiseren én in goede banen leiden. "Ik ben best verrast, en was liever aangesloten bij de Brabanthal. Dit wordt een uitdaging, maar we gaan er alles aan doen om het organisatorisch in orde te krijgen, zodat zo veel mogelijk mensen zich op een zo makkelijk mogelijke manier kunnen laten vaccineren."

Meest gelezen