Licht- en vuurspektakel Vurige Vijvers in Genk krijgt opvolger: "Nog meer bezoekers buiten Genk lokken"

Genk wil zichzelf op de kaart zetten als evenementenstad. Het populaire licht- en vuurspektakel Vurige Vijvers aan de Molenvijvers in het najaar wordt daarom vervangen door Schemerland en Vuurland, een evenement met nog betere lichtinstallaties en theateracts met vuur. 

Door de coronacrisis was er in 2020 geen Vurige Vijvers in Genk, maar dit najaar wil de stad Genk wel weer uitpakken met een indrukwekkend licht- en vuurspektakel. Maar het evenement wordt omgedoopt tot Schemerland en Vuurland en dat moet voor nog meer spektakel zorgen. "Op de route kom je twee verschillende werelden tegen", vertelt schepen van Evenementen Toon Vandeurzen (CD&V). "In Schemerland wordt de nadruk gelegd op lichtinstallaties en inkleding met een magische sfeer. In Vuurland zijn er vuurinstallaties, vurige theateracts en creëren we met een horecagedeelte een volkse sfeer.”

Niet alleen voor Genkenaren

Vurige Vijvers lokte nu ook al bezoekers van buiten Genk en Limburg maar de stad wil daar nog meer op inzetten. "Er kwamen al bezoekers uit Antwerpen en Nederland, maar die weg willen we nog meer inslaan", gaat Vandeurzen verder. "We willen het imago van Genk als evenementenstad nog versterken." 

Meest gelezen