Belga

Man overlijdt in Brusselse politiecel, volgens parket "geen sporen van geweld"

Dinsdag is een Algerijnse man van 30 overleden in een politiecel in Brussel. De man was administratief  aangehouden voor illegaal verblijf in ons land. Volgens het parket blijkt uit de autopsie dat er geen sporen zijn gevonden van tussenkomst van derden, of van zichtbare sporen van geweld.

Het was afgelopen maandag dat de man administratief aangehouden werd in Brussel wegens illegaal verblijf in ons land. De man werd meegenomen door de politie en opgesloten in een cel. Maar dinsdag bleek dat de man overleden was.

 Het Brusselse parket opende een onderzoek. De bewakingsbeelden van het cellencomplex waar de man zat opgesloten, en van zijn arrestatie zijn in beslag genomen. Onder meer een parketmagistraat, een wetsgeneesheer, en onderzoekers van het Comité P kwamen ter plaatse.

Uit een autopsie blijkt nu dat er geen sporen van tussenkomst van derden zijn vastgesteld, en ook geen zichtbare sporen van geweld. De analyse van het toxicologisch onderzoek zijn nog lopende.

Zo'n twee weken geleden overleed nog een andere man na zijn arrestatie door de politie in Brussel. Bij een protestactie na zijn overlijden, kwam het tot rellen in de hoofstad. 112 mensen werden er bestuurlijk aangehouden.

Meest gelezen