Mike was als eerste op de plek van het treinongeval in Herne: "Shockerend om drie jonge gasten op de grond te zien liggen"

Mike uit Herne woont vlakbij de spooroverweg aan de Edingsesteenweg waar gisteravond een dodelijk ongeval gebeurde. Drie jongeren in een auto negeerden de slagbomen en het rode licht aan de overweg, en werden aangereden door een trein. Mike was als eerste op de plek van het ongeval, en het was meteen duidelijk dat hij voor de jongeren niets meer kon doen.

Gisteravond rond 21.30 uur botste een trein tegen een auto die op de sporen stond aan een overweg in Herne, aan de Edingsesteenweg. De drie inzittenden kwamen om het leven. Uit camerabeelden blijkt dat de slagbomen al negen seconden naar beneden waren toen de auto kwam aanrijden. Ook de rode lichten van de overweg waren duidelijk aan het branden. De auto vertraagde eerst nog, maar reed daarna tussen de slagbomen. De trein reed op dat moment ongeveer 70 km/u, het voertuig is een 200-tal meter verder tot stilstand gekomen. De drie inzittenden werden uit het voertuig geslingerd. 

We hoorden een zware klap en zijn naar buiten gelopen 

Mike woont vlakbij de overweg waar het ongeval gebeurde. "Gisteravond hoorde mijn schoonmoeder ineens een zware klap", vertelt Mike. "Ze had door het raam gezien dat er een ongeval gebeurd was met een auto. Ze is mij dan komen halen en we zijn naar buiten gelopen. Ik zag twee jonge gasten op de grond liggen die geen teken van leven toonden. Een derde persoon lag onder de auto. Mijn schoonmoeder heeft de pols genomen van een van hen. Ik ben beginnen te praten tegen de anderen. Het was meteen duidelijk dat het niet oké was, ik denk dat ze meteen overleden waren. Van de auto was nog nauwelijks iets over, die was geplet door de trein."

Drie levens op het spel gezet

"De jongeren wonen in Edingen en daar geldt de avondklok, zij moesten dus thuis zijn om 22 uur. We dachten eerst dat ze misschien daarom nog snel over de gesloten overweg waren gereden," zegt Mike. "Maar het is stom om drie levens op het spel te zetten in plaats van een boete te riskeren van 250 euro omdat je te laat thuis bent. En ik begrijp niet dat je de signalisatie niet respecteert. Met een rood licht en slagbomen die dicht zijn, is het duidelijk dat je moet stoppen. Ik ben zelf 20 jaar en het is shockerend om drie jonge gasten van mijn leeftijd op de grond te zien liggen, drie gasten die een seconde niet hebben nagedacht."

Meest gelezen