BELGA/KRAKOWSKI

Pakjesbedrijf FedEx schrapt 671 jobs in Luik

Het Amerikaanse pakjesbedrijf FedEx wil 671 van de zowat 1.700 banen schrappen in zijn vestiging bij de luchthaven van Luik, zo bevestigt de directie. Voor nog eens 861 werknemers worden de werkuren herbekeken. Ook in de vestiging in Zaventem zouden zo'n 50 jobs verdwijnen. 

De herstructurering is een gevolg van de integratie van het overgenomen Nederlandse pakjesbedrijf TNT. Daardoor zijn volgens Fedex dubbele rollen ontstaan, die nu dus moeten verdwijnen. Wereldwijd zou Fedex het zo met 5.500 tot 6.300 werknemers doen.

In de Luikse vestiging verdwijnen 671 banen. Nog eens 861 mensen zouden hun werkuren zien veranderen. De Luikse vestiging zou volgens het herstructureringsplan voortaan slechts een secundaire hub vormen in Europa. De vestiging van Roissy-Charles De Gaulle (Parijs) zou de eerste keus vormen, de plek waar alle Europese vluchtbestemmingen samenkomen.

Volgens de vakbonden zouden er daarnaast ook bij de Fedex-vestiging in Zaventem zo'n 50 jobs verdwijnen.

Meest gelezen