Videospeler inladen...

Sneeuwstorm in Japan veroorzaakt kettingbotsing met zeker 130 voertuigen: 1 dode en minstens 10 gewonden

In Japan heeft een sneeuwstorm in het noorden van het land een kettingbotsing veroorzaakt met minstens 130 voertuigen op een autosnelweg. Er viel een dodelijk slachtoffer, zeker 10 anderen raakten gewond. 

De autosnelweg in de Japanse prefectuur Miyagi werd op de middag (lokale tijd) getroffen door een sneeuwstorm. Er werden windsnelheden tot 100 kilometer per uur gemeten, dat meldde de Japanse nieuwssite NHK.

Zeker 130 voertuigen en 200 mensen raakten betrokken bij het ongeval. Op beelden, die op sociale media circuleren, zie je zo’n 900 meter aan voertuigen die op elkaar zijn gebotst. Reddingswerkers rijden af en aan. De mensen in de voertuigen krijgen eten, drinken en dekens aangeboden.

(Bekijk de video van de kettingbotsing in Japan en lees hieronder verder:)

Videospeler inladen...

Volgens lokale media wordt er de komende 24 uur nog zo’n 40 centimeter sneeuw verwacht. Japan is de voorbije weken al een aantal keren getroffen door sneeuwstormen, het land wordt geconfronteerd met zeer hevige sneeuwval deze winter.  

Vorige maand strandden nog zo’n 1.000 voertuigen door sterke  sneeuwval op de autosnelweg van de hoofdstad Tokio naar de stad Niigata, de voertuigen stonden gedurende twee dagen vast in de sneeuw. 

Japan
Japan

Meest gelezen