Studenten geschrapte graduaatsopleidingen KdG mogen opleiding toch afmaken

De 200 studenten van de geschrapte graduaatsopleidingen aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen mogen dan toch hun volledige opleiding afmaken. Daar heeft de Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA) voor gezorgd. "Onze studenten verdienen het allemaal om af te studeren", reageert een tevreden directrice Veerle Hendrickx. 

Er is een oplossing gevonden voor de studenten van de drie geschrapte graduaatsopleidingen aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA) laat weten dat alle ingeschreven studenten hun opleiding toch volledig kunnen afmaken. 

Eind november werden de opleidingen "maatschappelijk werk", "voertuigtechnieken" en "internet of things" nietig verklaard door het Grondwettelijk Hof. Karel de Grote Hogeschool had groen licht gekregen van de Vlaamse regering om deze opleidingen te starten, maar AP Hogeschool sprak van concurrentievervalsing. Het Grondwettelijk Hof vond die klacht terecht. 200 studenten en de docenten werden hierdoor getroffen. 

Onze studenten verdienen het allemaal om aan onze hogeschool af te studeren

Veerle Hendrickx, directrice Karel de Grote Hogeschool

Later werd gezegd dat de ingeschreven studenten het huidige academiejaar nog zouden mogen afwerken. Nu mogen zij de volledige duur van de opleiding volgen, dat zijn twee academiejaren. Ook studenten die deeltijds studeren of studievertraging oplopen, kunnen nog tot het academiejaar 2022-2023 hun studies afmaken. Met dit uitdoofscenario is Karel de Grote Hogeschool heel tevreden. "Onze studenten verdienen het allemaal om aan onze hogeschool af te studeren. We hebben ook al een aantal zeer dankbare en enthousiaste berichten ontvangen", reageert directrice Veerle Hendrickx. 

De hogeschool heeft de drie getroffen opleidingen intussen ook opnieuw aangevraagd bij de Vlaamse Overheid. De school hoopt de opleidingen zo later toch aan te bieden aan nieuwe studenten. 

Meest gelezen