Tennisster Elise Mertens in quarantaine voor Australian Open: “Gelukkig heb ik mijn knuffelcontact mee”

De Australian Open start op 8 februari, maar veel trainen zit er voor Elise Mertens uit Hamont-Achel nog niet in. Iedereen die in Melbourne aankomt, moet eerst 2 weken in quarantaine. En dus moet ze heel wat tijd doorbrengen op haar hotelkamer. Gelukkig voor haar is dat in het bijzijn van haar vriend Robbe, die tegelijk ook haar coach is.

Elise Mertens zit in quarantaine in haar hotelkamer in Melbourne. “Jammer dat de vensters niet open mogen, maar eigenlijk mag ik niet klagen want alles is goed geregeld”, vertelt ze in Start Je Dag op Radio 2 Limburg. 

“We mogen per dag 2 uur trainen en anderhalf uur werken aan onze conditie. Ik heb ook een fiets gekregen die in mijn kamer staat, dus ik verveel me zeker niet.“ De entourage van de tennisster is erg klein. Enkel haar vriend is mee.  “Maar mijn vriend, Robbe Ceyssens, is ook mijn coach”, lacht Mertens. “Dus da’s twee personen in één. Wel handig dus dat ik ook mijn knuffelcontact bij heb.” 

Xinhua/Avalon.red. All rights reserved.

Ik heb geen seconde getwijfeld om naar Australië te komen

Elise Mertens

Voor de wedstrijden van de Australian Open in Melbourne is publiek toegelaten. “Ze hebben het hier goed onder controle”, vertelt de Limburgse. “Er mag publiek aanwezig zijn tijdens de wedstrijden, dat is voor ons ook veel leuker.  Met publiek spelen is emotioneler en het kan ook een boost geven als ze beginnen te klappen.” 

Mertens moet pas over enkele weken het veld op. “Gelukkig zat er op mijn vliegtuig niemand met corona, anders zou ik nu niet kunnen trainen. Ik ben nu halfweg de quarantaine. Als die gedaan is, kan ik me helemaal concentreren op het tennis”, besluit Elise Mertens.

Meest gelezen