3 van de 500 leerlingen in Edegem besmet, 2 met Britse coronavariant, versoepeling voor wie negatief testte

Bij OLFA Elsdonk in Edegem is de balans opgemaakt. Na een testronde bij de meer dan 500 leerlingen van de basisschool zijn er nog 2 extra besmettingen opgedoken met de erg besmettelijke Britse variant van het coronavirus. Er is ook nog een besmetting met een andere variant vastgesteld bij een kleuter. Vanavond heeft burgemeester Koen Metsu (N-VA) versoepelingen aangekondigd voor de kinderen die gisteren negatief hebben getest.

In Edegem en Kontich zitten sinds zondagavond duizenden mensen in quarantaine nadat op 2 scholen de Britse variant van het coronavirus was opgemerkt. Nu kunnen ze er weer min of meer opgelucht ademhalen. 

Na de testronde bij de meer dan 500 leerlingen van de basisschool in Edegem blijken er nog 2 kinderen besmet te zijn met de extra besmettelijke variant van het coronavirus. Het gaat om leerlingen van de lagere school, uit verschillende leerjaren. De ouders van de besmette leerlingen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

"Testte je kind maandag negatief en die resultaten zijn nu bekend, kunnen de overige gezinsleden vanaf morgen uit quarantaine komen", verduidelijkt burgemeester Koen Metsu (N-VA) in "Het Journaal".

"Het kind zelf wordt op donderdagnamiddag of -avond opnieuw getest. Als de tweede test ook negatief blijkt, komt het kind zelf ook uit quarantaine", aldus Metsu. Kinderen die gisteren niet zijn getest blijven volgens hem in quarantaine tot en met volgende week maandag.

Vanavond nog zullen de ouders nog een brief ontvangen van de schooldirectie en het gemeentebestuur. 

Ook in Kontich werd zondagavond beslist om een school te sluiten na een besmetting met de Britse variant. Daar werd dinsdag een testronde gedaan, maar het is nog wachten op de resultaten daarvan.

Beluister hier een gesprek met Koen Metsu in "De wereld vandaag" op Radio 1:

Bekijk hieronder het gesprek met Koen Metsu in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen