Toch nog geen vaccins voor ziekenhuispersoneel van Jessa en Sint-Trudo

Het personeel van het Jessa ziekenhuis in Hasselt en Sint-Trudo in Sint-Truiden zou morgen en overmorgen gevaccineerd worden. Maar dat wordt voorlopig uitgesteld omdat Pfizer geen zekerheid kan bieden voor het aanleveren van de nodige coronavaccins in de komende weken.

"Wij waren klaar om morgen te starten en de eerste 150 vaccins te zetten", zegt Algemeen Directeur van het Jessa ziekenhuis Yves Breysem. "Maar we hebben van het Agentschap Zorg en Gezondheid het bericht gekregen dat het voorlopig uitgesteld wordt omdat er onzekerheid is over de levering van de Pfizer vaccins."

Dit is echt niet goed voor de motivatie
Directeur Yves Breysem

Voor het ziekenhuispersoneel is dit zeer frustrerend. "Onze medewerkers behandelen al maanden covidpatiënten en zij waren er op uit om gevaccineerd te worden. En nu dit", zegt Breysem. "Dit is echt niet goed voor de motivatie."

Ook in Sint-Trudo is de teleurstelling groot. “We voelen ons op zijn minst gezegd in de steek gelaten door de overheid, die de voorbije dagen aanhoudend beloftes heeft gedaan om zo snel mogelijk te kunnen opstarten", zegt dr. Raf Lippens, directeur Sint-Trudo. "Het wordt zeer moeilijk om dat aan onze mensen die al bijna een jaar een uitputtende strijd voeren, uit te leggen dat zij nu niet in aanmerking komen voor een vaccin. ”

Op woensdag is er opnieuw overleg, om een nieuw moment te plannen voor de vaccinaties van het personeel.

Meest gelezen