Vandalen vernielen veld in Bekkevoort: "Ze reden 's nachts met een auto rondjes in het veld"

Vandalen hebben afgelopen weekend een grasveld vernield aan sportpark De Heide in Bekkevoort. Ze reden 's nachts met een auto al slippend rondjes in het grasveld. Een woning en twee auto's die op het terrein geparkeerd stonden, zijn besmeurd met modder. Dezelfde vandalenstreken deden zich ook al voor op andere terreinen in de buurt.

"Tijdens het weekend is een wagen toertjes beginnen te rijden op een weide naast de sportterreinen De Heide," vertelt schepen van Bekkevoort Benny Reviers. "Die weide wordt onder meer gebruikt als parking voor de mensen die daar komen sporten. De weide is een privéterrein. Ik vind het erg dat sommige mensen geen respect hebben voor andermans zaken."

Klacht ingediend

Het veld is beschadigd, en een woning vlakbij en twee auto's die er geparkeerd stonden, zijn besmeurd met modder. "Als je rondjes rijdt en telkens korte bochten maakt, beschadig je natuurlijk het gras," zegt schepen Reviers. "De eigenaar van het terrein heeft geen klacht ingediend. Maar de eigenaars van de twee wagens die op het grasveld stonden, zijn wel naar de politie gestapt."

Onlangs gebeurde hetzelfde op de voetbalterreinen van Messelbroek 

Het is niet de eerste keer dat terreinen met een auto vernield worden in Bekkevoort of in de buurgemeenten. "Onlangs nog gebeurde hetzelfde op de voetbalterreinen van Messelbroek bij Scherpenheuvel," vertelt Reviers. "En twee maanden geleden deed zich hetzelfde voor op een voetbalveld een paar kilometer verder. Ik weet niet of het om dezelfde daders gaat, dat moet de politie onderzoeken. Zij gaan nu meer controles doen, hoewel het voor de politiezone Hageland niet evident is om vandalen op heterdaad te betrappen, want het gaat om een uitgestrekt gebied."

Meest gelezen