Radio 2

9 leerlingen basisschool Aalst besmet met corona na extra testen: "Niet duidelijk of het om Britse variant gaat"

Uit de resultaten van de extra coronatesten op basisschool De Brug in Aalst blijkt dat 9 leerlingen, verspreid over 6 klassen, besmet zijn met het virus. Of het om de Britse besmettelijkere variant gaat is nog niet duidelijk. Omdat meer dan de helft van de leerkrachten in afzondering zit, blijft de school nog zeker tot 26 januari helemaal dicht. 

In Aalst zijn de eerste resultaten van een uitgebreide coronatesting bij ruim 100 leerlingen en een 30-tal leerkrachten bekend en blijken 9 kinderen besmet met corona, ze zitten in 6 verschillende klassen. Het is nog onduidelijk of het om besmettingen gaat met de Britse variant. Eerder gingen al 3 klassen in afzondering nadat een leerling er besmet raakte. Zijn vader was net teruggekomen uit het Verenigd Koninkrijk. Daarom werd meteen gevreesd dat hij er de meer besmettelijke coronavariant had opgelopen. Of dat het geval is, wordt nu verder onderzocht. 

We wachten op extra testresultaten om te weten of er sprake is van een uitbraak met de Britse variant

Burgemeester Christophe D'Haese (N-VA)

School helemaal dicht

Basisschool De Brug voorziet buitengewoon onderwijs en sluit sowieso helemaal tot 26 januari. Meer dan de helft van de leerkrachten moet immers in quarantaine blijven en omdat de leerlingen meer zorgen vragen dan die van andere basisscholen, is het te moeilijk om de lessen op school te laten doorgaan.  

Er zitten 18 leerkrachten van de 30 in afzondering. Er is te weinig personeel om onderwijs te organiseren op school. 

Burgemeester Christophe D'Haese (N-VA)

De school bekijkt nu of onderwijs op afstand mogelijk is. "Alles wordt nu onderzocht en er is deze namiddag verder overleg", zegt burgemeester Christophe D'Haese. "Voor ouders die geen opvang kunnen voorzien, omdat ze bijvoorbeeld een essentieel beroep hebben, zoeken we ook oplossingen."

kasto80

Meest gelezen