website Aan de Beverdijk

Corona-uitbraak enkele dagen na vaccinatie in woonzorgcentrum in Achel: "Vaccin was nog niet effectief" 

Er is in Limburg een tweede woonzorgcentrum waar er enkele dagen na de vaccinatie een corona-uitbraak is:  woonzorgcentrum Aan de Beverdijk in Achel. Daar hebben momenteel 10 bewoners en 1 personeelslid positief getest. 

Het optimisme na de vaccinatie van vorige donderdag in het Achels woonzorgcentrum was van korte duur. Directeur Piet Bormans: "Maandagnamiddag merkten we dat een bewoner symptomen vertoonde. Die is getest, en een bewoonster waar ze veel contact mee had, hebben we ook getest. Ze waren allebei positief. "

Het woonzorgcentrum heeft dan sneltesten laten uitvoeren bij andere bewoners die met die besmette bewoners in contact waren gekomen. Daaruit bleek dat 10 bewoners en 1 personeelslid positief waren. 

Het vaccin was nog niet effectief

Piet Bormans, WZC Aan de Beverdijk

De bewoners die besmet zijn, zijn niet allemaal ziek, zegt de directeur. Sommigen hebben symptomen, anderen niet.  "Omdat het vaccin nog maar enkele dagen was toegediend, was dat nog niet effectief", zegt directeur Piet Bormans. Het kan ook dat de besmetting nog voor de vaccinatie gebeurd is. Niet alleen tien bewoners, ook één medewerkster heeft positief getest. 

Morgen worden PCR-testen afgenomen bij alle bewoners en het personeel. De besmette personen zitten op verschillende afdelingen, zij moeten nu op hun kamer blijven. Afhankelijk van de resultaten van de PCR-testen zal het woonzorgcentrum beslissen hoe vanaf dit weekend alles georganiseerd wordt. Bezoek is er voorlopig niet toegelaten.  

Nieuwe besmettingen in De Bloemelingen in Zolder

De Bloemelingen was het eerste woonzorgcentrum waar er na de vaccinatie toch nog een corona-uitbraak was. Afgelopen weekend bleek  dat daar op de gesloten afdeling 17 bewoners en 2 personeelsleden besmet waren.  De toestand van die bewoners valt volgens de directie goed mee. Eergisteren  zijn dan alle personeelsleden getest, en daarbij zijn nog eens 4 besmettingen vastgesteld. Maar het gaat allemaal om werknemers van die ene gesloten afdeling. 

Meest gelezen