Facebookpagina De Linde Zarren

Alle leerlingen van lagere school in Zarren zitten in quarantaine: "We weten nog niet of het de Britse variant is"

In Zarren bij Kortemark moeten alle leerlingen van de lagere school De Linde vanaf vandaag in quarantaine, nadat er verschillende besmettingen zijn vastgesteld in bijna alle klassen. Het is nog niet duidelijk of het de Britse variant is. De leerlingen worden vandaag getest.  

De kleuters van De Linde in Zarren mogen wel nog naar school, omdat er daar nog geen besmettingen zijn. Kleuters die een broer of zus in het lager hebben, moeten wel thuisblijven.

Leerlingen worden getest

Alle leerlingen kunnen vandaag een coronatest laten afnemen op school. "Dat gebeurt bij alle leerlingen van het lager, met uitzondering van het vierde leerjaar, omdat zij eerder deze week al werden getest", klinkt het bij het gemeentebestuur van Kortemark. "Ook alle volwassenen binnen de schoolwerking, die betrokken zijn bij de lagere afdeling, zullen worden getest."

Volgende week donderdag volgt dan de tweede test. De lagere school blijft zeker tot 1 februari gesloten. De leerlingen zullen vanop afstand les kunnen volgen via de computer.

Meest gelezen