Jongen van 13 aangereden op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw: "Jongen is buiten levensgevaar"

De 13-jarige jongen die vanmorgen werd aangereden op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw, is ondertussen buiten levensgevaar. De jongen was samen met een vriendje op weg naar school toen hij werd aangereden door een auto. Het parket bevestigt dat de bestuurder niet te snel reed. 

"Rond 7u30 staken twee jongeren van ongeveer 13 jaar de Bergensesteenweg over ter hoogte van de George Wittouckstraat om naar school te gaan. Eén van de twee jongeren werd gegrepen door een wagen. Hij raakte zwaargewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis", zegt burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, Jan Desmeth. (N-VA)

"Onze verkeersdeskundige heeft vastgesteld dat het voertuig niet aan een hoge snelheid reed," vertelt Carol Varcarre van het parket. "Te zien aan de korte remafstand reed de automobilist 30 à 40 km/uur.  Het was ook donker en het regende, maar volgens de verkeersdeskundige was er toch een goeie zichtbaarheid, zowel voor de bestuurder als voor de voetganger.  Zij zouden mekaar moeten zien aankomen hebben, maar vermoedelijk te laat."

De Bergensesteenweg moet een veiligere plek worden voor zwakke weggebruikers

Er zijn werken bezig op de plek waar het ongeval gebeurde, maar de gemeente gaat er geen extra signalisatie zetten. “De werf zelf is 400 meter lang en op dat traject zijn er twee oversteekplaatsen waar voetgangers door de werfzone moeten”, vertelt burgemeester Desmeth. “Een van die twee is waar het ongeval nu gebeurde. Daar is al de verplichte signalisatie aanwezig. Maar het is wel de bedoeling dat de Bergensesteenweg na afronding van de werken een betere en veilige plek wordt voor zwakkere weggebruikers, terwijl die daar nu eigenlijk amper een plek hebben. De infrastructuur voor hen zal dan veel beter zijn.”  

Meest gelezen