Maxime Anciaux - All rights reserved

Besmetting met Britse coronavariant in woonzorgcentrum in Heverlee

In woonzorgcentrum Vogelzang, in de Leuvense deelgemeente Heverlee, is een besmetting met de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een uitbraak in een afgezonderde afdeling van het woonzorgcentrum. 

Ook in Vlaams-Brabant is de Britse variant van het coronavirus opgedoken. In woonzorgcentrum Vogelzang in Heverlee zijn 11 bewoners en 2 personeelsleden besmet geraakt. Het gaat om een uitbraak in een afgezonderde afdeling van het woonzorgcentrum. 

Volgens de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) werden alle bewoners onmiddellijk in quarantaine geplaatst. "Het woonzorgcentrum bestaat uit verschillende afdelingen, op slechts één afdeling is er een uitbraak van het virus", zegt Ridouani. "De uitbraak is op dit moment onder controle. Alle personeelsleden en bewoners worden nu nogmaals getest. Ook de familieleden van onze personeelsleden worden getest en iedereen wordt nu in quarantaine geplaatst om er alles aan te doen dat dit virus zich niet verder zal verspreiden." 

Meest gelezen