Radio 2

Valse bommelding in woonzorgcentrum Denderleeuw met 111 bewoners: "Totaal misplaatste grap"

In de nacht van dinsdag op woensdag werden de bewoners van woonzorgcentrum Ter Bake in Denderleeuw opgeschrikt door een valse bommelding. Het woonzorgcentrum kreeg telefoon met de boodschap dat er een bom lag in de kelder. Alle hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar er is niets gevonden. 

Afgelopen nacht rond 2 uur kreeg het woonzorgcentrum Ter Bake in Denderleeuw een telefoon met de boodschap dat er een bom lag in de kelders van het woonzorgcentrum. “De persoon aan de andere kant van de lijn zei dat er een bom zou ontploffen”, vertelt Koenraad Tack van de politie. “De hulpdiensten zijn meteen ter plaatse gekomen, maar er is niets gevonden.” 

Alle hens aan dek

“We nemen zo’n oproep natuurlijk altijd serieus”, gaat Tack verder. Zowel de ambulance, als de brandweer en de ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plekke. “Zij hebben met allerlei verschillende systemen de gebouwen onderzocht op mogelijke explosieven, maar ze hebben niets gevonden.”

Alles werd in gereedheid gebracht om de bewoners te evacueren, maar dat is niet nodig gebleken. 

(Lees verder onder de foto.)

Radio 2

Zware straffen

“Het is een totaal misplaatste grap”, reageert Jo Fonck (SP.A), burgemeester van Denderleeuw. “Hoe haal je het in je hoofd om in het midden van de nacht zoiets te beweren, en dan nog in een rusthuis waar hoogbejaarde mensen verblijven?” Ook de politie lacht niet met zulke misdaden. “We starten nu een gerechtelijk onderzoek om te kijken of we de dader kunnen vinden”, zegt Koenraad Tack van de politie. “Er staan zware straffen op: een gevangenisstraf van 3 maanden tot 5 jaar." De dader zal ook moeten opdraaien voor de kosten die met de ontruiming gepaard gaan. “En ik kan je verzekeren: dat is geen mals factuur”, aldus Jo Fonck, burgemeester van Denderleeuw.

In wzc Ter Bake in Denderleeuw verblijven 111 bewoners. 

Radio 2
kasto80

Meest gelezen