De familie Avermaete geniet van een '"campermaaltijd" bij restaurant de Watermanshoeve maar een herhaling zit er niet in.
Foto: Radio 2

"Campermaaltijden" zijn niet toegelaten: streep door de rekening van creatieve restauranthouders

Restauranthouders die toch nog een centje probeerden te verdienen door klanten uit te nodigen om met hun camper op hun parking te komen staan en daar in de eigen bubbel te genieten van een maaltijd, zijn er aan voor de moeite. Het Crisiscentrum laat weten dat dat concept niet toegestaan is. 

Ook Gino De Roover van de Watermanshoeve in Tielt-Winge ziet zo zijn enige bron van inkomsten verdwijnen. “Dat is erg jammer want het concept werkte wel”, vertelt hij. “Mensen reserveren online, parkeren op onze parking en wij brengen dan een maaltijdbox tot aan de camper. Mensen kunnen zelfs blijven slapen en dan nog een ontbijtbox krijgen ook. Het contact wordt zo tot een minimum herleid. We doen ook alles met mondmasker en de boxen waarin de maaltijden gebracht worden, worden telkens ontsmet. We zien er ook op toe dat er geen feestjes worden gehouden op onze parking. Het is dus zelfs veiliger dan een gewone afhaalmaaltijd.”

Het is absurd: als mensen even verderop op een openbare parking gaan staan, mag het wel.

Gino stelt zich dan ook vragen bij het verbod hierop: “Volgens het crisiscentrum mag het niet op onze parking omdat onze zaak gesloten moet zijn volgens de coronamaatregelen. Maar als mensen even verderop op een openbare parking gaan staan, mogen we het wel leveren. Ik zie het verschil niet echt.” 

Water staat aan de lippen

“In ieder geval is het erg jammer dat we dit niet meer kunnen doen. Het was onze enige bron van inkomsten en dat terwijl de rekeningen zich alsmaar opstapelen. Het water staat ons aan de lippen, en een versoepeling vanaf 1 maart, zoals Horeca Vlaanderen vraagt, daar geloof ik niet in. We hopen deze periode te overbruggen, maar het is niet makkelijk.”

Meest gelezen