Toony/Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Man uit Eeklo die kat doodde, moet de cel in, dierenbeul uit Ronse krijgt boete

Een Eeklonaar is veroordeeld tot 5 maanden cel met uitstel omdat hij zijn kat gedood heeft. Ook een 22-jarige man uit Ronse is veroordeeld voor het wurgen van een kitten, hij kreeg een boete van 1.600 euro, waarvan de helft met uitstel.

Een man uit Eeklo moet 5 maanden de cel in, met uitstel, omdat hij zijn kat heeft gedood. De man had het dier eerst opzettelijk tegen de grond gegooid en daarna uit een raam gegooid. De dader riskeerde een verbod om huisdieren te houden, maar dat werd uiteindelijk niet uitgesproken. Nochtans verklaarde hij zich daarmee akkoord, omdat hij het naar eigen zeggen al moeilijk heeft om voor zichzelf te zorgen en drugproblemen heeft. 

Een 22-jarige Ronsenaar is door de Gentse correctionele rechtbank veroordeeld tot 1.600 euro boete, waarvan de helft met uitstel, omdat hij een kitten heeft gewurgd. De dader verklaarde dat hij in een moeilijke periode zat en dat heeft afgereageerd op zijn klein katje. Volgens zijn advocaat laat hij zich nu psychologisch begeleiden. Hij krijgt een lichtere straf dan de openbare aanklager vroeg, die had 6 maanden cel gevraagd en verbod om huisdieren te houden. 

kasto80

Meest gelezen