Google Street View

Geen bankautomaat meer in Elewijt: "Probleem voor kwetsbare groepen die met cash betalen" 

Met het verdwijnen van het ING-kantoor, verdwijnt ook de laatste bankautomaat in Elewijt. Ook in deelgemeente Weerde en de gehuchten Zemst-Bos en Zemst-Laar zijn er geen automaten meer. En dat schept problemen voor kwetsbare groepen die afhankelijk zijn van betalen met contant geld.

“Zolang er met cash wordt betaald moet er ook cash kunnen afgehaald kunnen worden", zegt gemeenteraadslid Alex Heyvaert (CD&V)."Kwetsbare groepen zijn soms afhankelijk van betalen met contant geld. Wij pleiten er dan ook voor om per deelgemeente en gehucht zeker één bankautomaat te voorzien."

Daarom wil CD&V dat het schepencollege naar oplossingen zoekt: "Wij verwachten van de gemeente dat ze het initiatief neemt om met Bpost, in het kader van de beheersovereenkomst die ze heeft met de overheid, geldautomaten te plaatsen", gaat Heyvaert verder. "Of misschien is er de mogelijkheid om vanuit Bpost samen met vier andere banken, een bankneutraal netwerk  van bankautomaten uit te bouwen."

Gemeenteraadslid Alex Heyvaert (CD&V) - Radio 2

Meest gelezen